Connect with us

Știri

24 de persoane au murit, 35 au fost rănite într-o explozie la o secţie de votare

Nou atac terorist a avut loc la o secție de votare. Cel puțin 24 de persoane și-au pierdut viața, iar alte 35 au fost rănite într-o explozie la o secţie de votare. 

Cel puţin 24 de persoane au fost ucise miercuri în explozia unei bombe în apropierea unei secţii de votare din oraşul Quetta, în sud-vestul Pakistanului, atacul fiind revendicat de gruparea Statul Islamic (SI) pe agenţia sa de informaţii AMAQ.

Anunțul a fost făcut de poliţia locală şi oficiali din domeniul sănătăţii, relatează dpa şi Reuters.

Atacul s-a produs în oraşul Quetta, capitala provinciei Balucistan, unde într-un atentat sinucigaş au fost ucise recent peste 150 de persoane la un miting electoral.

În explozie au murit civili și polițiști

Mohammed Jaffar, medic la un spital din Quetta, a declarat că 28 de persoane, între care copii, au fost ucise şi alte 40 au fost rănite.

O echipă de poliţie care asigura securitatea la secţia de votare ar fi fost ţinta atacului. În explozie şi-au pierdut viaţa civili şi poliţişti, a declarat anterior un oficial al poliţiei locale, Haider Ali.

Secţiile de votare au fost deschise miercuri în Pakistan pentru alegeri parlamentare care vor avea loc în condiţii de înaltă securitate. Totul după o campanie tensionată, marcată de atentate şi acuzaţii de intervenţie a armatei, notează AFP.

Citește și Franța: Mașină cu explozibil în parcarea unui centru comercial din Paris

Citește și Panică în Ucraina: un bărbat înarmat cu explozibil a luat 11 ostatici

Citește și Bărbatul care a amplasat un dispozitiv exploziv ce a rănit un pompier de la ISU Cluj s-a predat

Circa 106 milioane de alegători, dintr-o populaţie de 207 de milioane de locuitori, sunt chemaţi la urne miercuri pentru a-şi alege deputaţii pentru un mandat de cinci ani. Formaţiunea câştigătoare va fi chemată să formeze următorul guvern.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top