Connect with us

Stil

5 lucruri care te vor surprinde la propriul tău corp

În afara faptului că totul este controlat de creier, există o serie de alte centre de comandă și de reacție în tot corpul despre care merită să afli câte ceva.

5 lucruri care te vor surprinde la propriul tău corp:

1. De ce ni se încrețește pielea degetelor dacă le ținem mai mult timp în apă?

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că acest lucru s-a întâmplat de-a lungul evoluției speciei umane și că în trecut, acum mii de ani, asta nu se întâmpla. Motivul pentru care ni se încrețesc degetele este să putem prinde obiectele umede din apă. Dr. Tom Smulders susține că dacă acum 10 ani oamenilor li se încrețeau degetele dacă stăteau mai mult timp în apă, aceștia erau capabili să își procure hrana din apă, luând-o doar cu mâna (să pescuiască, să culeagă diverse plante comestibile din lacuri etc).

CITEȘTE ȘI: CE SE ÎNTÂMPLĂ CU CORPUL TĂU CÂND ALERGI PE CANICULĂ
2. De ce ni se pare că nu ieșim bine în poze sau videoclipuri?

Și pentru acest lucru există un răspuns. Corpul nostru este asimetric iar în momentul în care te uiți în oglindă, poziția corporală nu este aceeași pe care o ai în fața aparatului de fotografiat ori a camerei de luat vederi. În oglindă ne privim cu o simetrie bilaterală, însă în realitate suntem asimetrici.

3. De ce simțim o senzație de plăcere când ne scărpinăm?

Oamenii de știință susțin că motivul pentru care simțin plăcere când ne scărpinăm este pentru că avem senzația falsă transmisă de celulele nervoase cum că umflătura sau alergia care persistă dispare imediat.

4. De ce încărunțim?

La această întrebare trebuie dat un răspuns din chimie. Cu înaintarea în vârstă, omul produce peroxid de hidrogen, o substanță ce blochează evoluția în continuitate a melaninei, cea responsabilă de culoarea părului.

5. De ce ne place să urinăm când afară e frig?

Tocmai pentru că este frig. Având în vedere că nu mai transpirăm, toate substanțele sudoripare sunt eliminate prin urină.

Sursa foto: miscuriosidades.com

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top