Connect with us
5 traditii de Dragobete

Știri

5 traditii frumoase de Dragobete! Iata ce trebuie sa faci daca esti singura dar ti-ai gasit printul pe cal alb

Cele mai frumoase traditii de Dragobete! Esti singura dar ti-ai gasit alesul, iata ce trebuie sa faci AZI!

Indragostitii care tin la traditie sarbatoresc azi Ziua Iubirii la romani, Dragobetele. Dintotdeauna, bunicii ne povesteau nenumarate obiceiuri si traditii pe care tinerii obisnuiau sa le tina in aceasta zi de 24 februarie.

Noi am ales cinci traditii, cele mai frumoase!

Te-ar putea interesa si: Mesaje de Dragobete. Impresioneaza-ti persoana iubita

Te-ar putea interesa si: Cucereste-l de Dragobete cu tinute simple dar de efect

In ziua de Dragobete indragostitii TREBUIE neaparat (ati inteles?) sa se sarute daca vor sa ramana impreuna cat mai mult timp.

In cazul in care unei fete ii place de un anumit baiat, aceasta trebuie sa faca tot ce ii sta in putinta pentru a se intalni cu el in ziua de Dragobete.

Conform traditiei populare, daca fata nu reuseste sa se intalneasca cu baiatul pe care il indrageste, sansele de a fi impreuna cu el sunt practic nule. 🙁

 

In ziua de Dragobete barbatilor le este interzis sa necajeasca femeile si nu au voie nici sa dea motive de cearta. Cei care vor face altfel vor avea parte de o primavara cu ghinion si un an deloc prielnic. (Nu vreti asta, nu?)

Demult, exista obiceiul ca tinerele necasatorite sa stranga zapada ramasa pe alocuri – denumita si „zapada zanelor” deoarece se credea ca s-a nascut din surasul zanelor. Apoi, ele trebuiau sa topeasca zapada si sa o foloseasca pentru descantece de iubire si ritualuri de infrumusetare. Fetele isi clateau chipul cu aceasta apa pentru a deveni la fel de frumoase si atragatoare ca zanele.

In ziua de Dragobete nimeni nu are voie sa fie trist sau sa planga, pentru ca se spune ca asa va fi tot anul si va atrage ghinioanele asupra sa. In plus, este lege! Fiecare trebuie sa petreaca si sa se distreze pentru ca tot anul sa ii mearga bine si sa aiba parte numai de voie buna.

Sursa foto rolandia.eu

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top