5 trucuri pentru florile din vază

06.05.2015
5 trucuri pentru florile din vază

5 trucuri pentru florile din vază:

1. Pentru a menţine prospeţimea florilor din vază cât mai mult timp, este indicat să scurtezi tijele acestora cu aproape doi centimetri. Tăietura trebuie să fie oblică, nu dreaptă, petru a mări absorbţia apei. Un alt lucru important de ţinut cont atunci când faci această operaţiune este lama cuţitului, care trebuie să fie ascuţită, pentru a nu zdrobi tulpina.

2. Un alt truc pentru flori pline de viaţă este despicarea tulpinei. Dacă ai primit în dar un buchet de liliac, ori alte flori cu tulpină tare, acestea se vor usca destul de repede dacă nu vor putea absorbi suficientă apă.

3. Anumite flori sunt pretenţioase când vine vorba de aşezarea lor în apă. Spre exemplu, gerbera sau lalelele nu se ţin scufundate în apă, ci la o adâncime de aproximativ trei degete, pe care trebuie să o completezi regulat. Alte flori, precum trandafirii, trebuie scufundate aproape complet în apă (două treimi din tijă).

4. O atenţie deosebită trebuie acordată şi temperaturii apei în care sunt ţinute florile. Pentru a prelungi viaţa acestora, ai grijă să adaugi un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu sau zahăr.

5. Înainte de a aşeza florile în apă, asigură-te că tulpina este uşurată de frunze, cel puţin până la nivelul apei, pentru ca acestea să nu putrezească. În plus, poţi face o toaletare uşoară a plantelor, prin eliminarea florilor uscate, iar astfel mucegaiul va sta departe de ele.