Connect with us

Știri

5 trucuri pentru florile din vază

5 trucuri pentru florile din vază:

1. Pentru a menţine prospeţimea florilor din vază cât mai mult timp, este indicat să scurtezi tijele acestora cu aproape doi centimetri. Tăietura trebuie să fie oblică, nu dreaptă, petru a mări absorbţia apei. Un alt lucru important de ţinut cont atunci când faci această operaţiune este lama cuţitului, care trebuie să fie ascuţită, pentru a nu zdrobi tulpina.

2. Un alt truc pentru flori pline de viaţă este despicarea tulpinei. Dacă ai primit în dar un buchet de liliac, ori alte flori cu tulpină tare, acestea se vor usca destul de repede dacă nu vor putea absorbi suficientă apă.

3. Anumite flori sunt pretenţioase când vine vorba de aşezarea lor în apă. Spre exemplu, gerbera sau lalelele nu se ţin scufundate în apă, ci la o adâncime de aproximativ trei degete, pe care trebuie să o completezi regulat. Alte flori, precum trandafirii, trebuie scufundate aproape complet în apă (două treimi din tijă).

4. O atenţie deosebită trebuie acordată şi temperaturii apei în care sunt ţinute florile. Pentru a prelungi viaţa acestora, ai grijă să adaugi un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu sau zahăr.

5. Înainte de a aşeza florile în apă, asigură-te că tulpina este uşurată de frunze, cel puţin până la nivelul apei, pentru ca acestea să nu putrezească. În plus, poţi face o toaletare uşoară a plantelor, prin eliminarea florilor uscate, iar astfel mucegaiul va sta departe de ele.

Continue Reading
You may also like...

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top