Connect with us
6 lucruri interesante despre Cupa Mondială din Qatar (2022)

Știri

6 lucruri interesante despre Cupa Mondială din Qatar (2022)

6 lucruri interesante despre Cupa Mondială din Qatar (2022)

Cea mai prestigioasă competiție fotbalistică din lume se va desfășura pentru prima dată în Orientul Mijlociu, iar suporterii sunt entuziasmați cu privire la noutățile pe care le rezervă turneul final din Qatar. Să aruncăm o privire asupra câtorva dintre cele mai interesante 6 aspecte legate de CM 2022.

Este prima Cupă Mondială organizată pe final de an

Inițial, Cupa Mondială din 2022 ar fi trebuit să se desfășoare pe parcursul verii, așa cum se întâmplă în mod tradițional. Totuși, FIFA a decis să mute competiția din cauza faptului că, vara, în Qatar, temperaturile pot atinge chiar și 50 de grade Celsius. Țara gazdă se va duela cu Ecuador în meciul de debut, în data de 20 noiembrie, în timp ce finala se va desfășura pe 18 decembrie, cu doar o săptămână înainte de Crăciun.

Este cea mai costisitoare Cupă Mondială din istorie

Fiecare stat care aplică pentru organizarea unui turneu final de o asemenea anvergură, își asumă și o serie de cheltuieli pentru a putea asigura cele mai bune condiții. Emirul din Qatar a cheltuit însă o sumă record și anume 200 de miliarde de dolari, pentru a pune la punct infrastructura, construind stadioane, drumuri, hoteluri și așa mai departe.

Se așteaptă un număr record de turiști

Specialiștii se așteaptă ca această Cupă Mondială să bată și recordul de vizitatori, deoarece țara gazdă este situată în centrul lumii, în Orientul Mijlociu, fiind relativ accesibilă pentru turiștii de pe diverse continente. Qatar Airways estimează că 1300 de zboruri vor ateriza zilnic pe Aeroportul Internațional Hamad, pe parcursul desfășurării competiției.

Este ultima Cupă Mondială cu Messi și Ronaldo

Lionel Messi, în vârstă de 35 de ani, a tatonat cu retragerea de la echipa națională deja de câțiva ani buni, așa că mulți cunoscători din lumea fotbalului se așteaptă ca superstarul PSG-ului să renunțe la Naționala „Pumelor” după aventura din Qatar. De cealaltă parte, Cristiano Ronaldo, un lider ambițios și de neoprit, ar putea să se gândească la o prezență la Euro 2024, însă având în vedere că lusitanul a împlinit deja vârsta de 37 de ani, este greu de crezut că va mai fi convocat la Cupa Mondială din 2028, chiar dacă încă se va afla în activitate. Messi are o cotă de 13, iar Ronaldo are o cotă de 15 pentru a devenit golgheter la CM 2022; vezi lista completă de bonusuri la pariuri sportive pe TopBonusPariuri.ro.

Fanii vor putea consuma alcool

În Qatar este interzis consumul de alcool în public, iar persoanele aflate în stare de ebrietate nu au voie să iasă pe stradă. Deși anumite hoteluri și baruri comercializează astfel de băuturi, prețul acestora este deseori extrem de piperat. Totuși, pe parcursul turneului final, fanii vor putea cumpăra băuturi alcoolice la prețuri mici, în toate punctele „fanzones” din țară, însă nu și pe stadion.

Stadioanele sunt dotate cu aer condiționat

Toate cele 7 stadioane pe care se vor disputa meciurile de la CM 2022 sunt dotate cu aer condiționat. Asta înseamnă că atât jucătorii, cât și suporterii se vor putea bucura de condiții excelente. Această măsură a fost adoptată atunci când se stabilise ca turneul să se desfășoare vara, însă în lunile noiembrie-decembrie, temperatura nu ar trebui să depășească pragul 30 de grade Celsius.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top