Connect with us
Cutremur in Italia in 30 octombrie

Știri

8000 de cutremure în Italia în 2 luni, primarul din Ussita:“Am văzut infernul”

Un cutremur cu magnitudinea de 6.5 grade pe scara Richter s-a produs in aceasta dimineață la ora locală 7:41.

Românii din Italia sunt extrem de speriați si majoritatea spun că nu pot să plece pentru că au contracte de muncă.

Un român a intervenit la Antena 3 in direct și a declarat că au fost 8000 de cutremure din 24 august.

Cutremurul din 30 octombrie este doar unul din ceea ce va urma, spun seismologii, care sustin că vor fi nenumărate replici.

Metroul din Italia a fost suspendat, autoritățile sunt din nou în alerta, iar o parte din catedrala San Benedetto s-a prăbușit.

Primarul din Ussita, una din localitățile afectate spune că a văzut infernul după cutremur

Mărturiile care vin din localităţile aflate în apropiere de epicentrul seismului de duminică dimineaţă, din centrul Italiei, sunt cutremurătoare, relatează La Repubblica. Primarul din Usita vorbeşte de un dezastru şi mărturiseşte că a a văzut infernul.

“S-a prăbuşit totul, văd coloane de fum, este un dezastru, un dezastru. Dormeam în maşină, am văzut infernul”, a spus edilul Marco Rinaldi.

“Sunt multe (clădiri – n.r.) prăbuşite, să sperăm că nu este nimeni sub dărâmături:, a spus şi primarul din Acquasanta Terme, Sante Stangoni.

“Sunt relativ liniştit, pentru că sper că eforturile făcute în aceste zile au fost suficiente pentru a salva vieţile oamenilor: centrul a fost evacuat, clădirile din cartierele cu cel mai mare risc au fost declarate nelocuibile”, a declarat primarul din Camerino, Gianluca Pasqui, care a vorbit, însă, de noi clădiri prăbuşite în localitate.

Locuitori din Tolentino (regiunea Marche) au declarat că s-a prăbuşit o biserică în care se aflau circa 30 de credincioşi care asistau la slujba de duminică.

La Norcia, s-a prăbuşit catedrala în care se aflau mai mulţi călugări, dar şi credincioşi.

La Amatrice, cel puţin doi oameni au fost scoşi de sub dărâmături.

“Eu sunt la Fano, unde locuiesc, dar mi s-a spus că există (clădiri – n.r.) prăbuşite, că este un dezastru! S-a deschis pământul, este fum, un dezastru. Sper că încăpăţânaţii care rămăseseră la Santangelo s-au mutat în cursul nopţii”, a declarat edilul din Castelsantangelo, Mauro Falcucci

Cutremurul, cu magnitudinea 6,1, potrivit celor mai recente estimări, a avut loc duminică, la ora locală 7.41 (8.41 ora României), la graniţa regiunilor Marche şi Umbria, zonă afectată şi de seismele din 24 august şi de săptămâna aceasta.

Localităţile cele mai apropiate de epicentru sunt Castelsantangelo, Norcia şi Preci.

Epicentrul a fost localizat la o adâncime de 10 kilometri, iar unda seismică a fost resimţită în tot centrul Italiei, inclusiv la Roma, aflată la peste 100 de kilometri distanţă.

Martori spun că unda de şoc a fost simţită şi în ţările învecinate, precum Croaţia, Slovenia şi Bosnia-Herţegovina.

Cutremurul a fost urmat deja de mai multe replici, dintre care cea mai puternică a avut magnitudinea peste 5.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top