Știri

Repetiţii la Arcul de Triumf pentru Parada de Ziua Naţională

Peste 3.000 de militari şi specialişti din MAPN, MAI şi SRI alături de peste 250 de vehicule militare şi 50 de aeronave participă, duminică, la repetiţia generală pentru parada de Ziua Naţională.

Parada va fi organizată din nou, la Arcul de Triumf după ce, în ultimii doi ani ceremoniile au fost mutate în Piaţa Constituţiei. Lucrările au fost recent terminate. Pentru prima dată, spectatorii vor putea vedea avioanele supersonice F-16 zburând la joasă altitudine.

La paradă participă şi militari din state partenere precum Marea Britanie, Italia, Germania, Republica Moldova, Polonia. De asemenea, și din Slovacia, Spania și Statele Unite ale Americii.

Dispozitivul de defilare este constituit din blocuri de paradă, organizate pe detaşamente, cu trupe şi tehnică ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi ale Serviciului Român de Informaţii.

La parada de Ziua Națională va mai participa și Asociaţia Tradiţia Militară, membră a Uniunii Europene a Asociaţiilor Istorico-Militare.

Retricții de trafic în Capitală, pentru Parada de Ziua Națională

Duminică, între orele 04.00 şi 16.00, vor fi blocate axul central şi banda întâi de circulaţie pe şoseaua Kiseleff, între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Arcul de Triumf.

De asemenea, vehiculele militare vor ocupa banda întâi de circulaţie pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, sensul de mers Piaţa Presei Libere către Fântâna Mioriţa, precum şi banda a patra de circulaţie pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti, sensul de mers Fântâna Mioriţa către Piaţa Presei Libere, anunţă Brigada Rutieră a Capitalei.

În plus, de la ora 07.00 e închisă total circulaţia pe şoseaua Kiseleff între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Victoriei, precum şi circulaţia pe străzile adiacente, pe bulevardul Al. Constantinescu, bulevardul Mareşal Averescu, bulevardul Constantin Prezan şi pe strada Ion Mincu.

Citește și: Restricții de trafic, pentru pregătirea paradei militare de Ziua Națională a României
În ziua de 1 Decembrie, între orele 04:00 şi 16:00, va fi închisă circulaţia pe axul central al şoselei Kiseleff şi banda întâi de circulaţie, între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Arcul de Triumf . De asemenea, şi banda întâi pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti, sensul de mers Piaţa Presei Libere către Fântâna Mioriţa, precum şi banda a patra pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti, sensul de mers Fântâna Mioriţa către Piaţa Presei Libere.

Acest articol a fost actualizat la: 2016-11-27T12:30:05+02:00 12:30

Share
Scris de
Vlad Mirabela

Acest site foloseste cookies.

Read More