Connect with us
A apărut o nouă orientare sexuală. Ce înseamnă să fii autosexual

Știri

A apărut o nouă orientare sexuală. Ce înseamnă să fii autosexual

Sexualitatea nu este binară – heterosexuali și homosexuali. Există multe identități sexuale pe care oamenii le folosesc pentru a se defini. Printre acestea, și autosexualitatea, scrie The Guardian.

Despre autosexualitate nu se vorbește foarte mult. Aceasta are la bază ideea de a fi atras sexual de propria persoană. Poate sau nu să vină la pachet cu autoromantismul – atunci când un om percepe relația cu sine drept una romantică.

Autosexualitatea înseamnă că felul în care arăți și propriul trup nud îți provoacă dorință sexuală. Înseamnă să simți „fluturi în stomac” când te gândești la propria persoană. Înseamnă să te încânte ideea de a petrece timp singur. Înseamnă să te autosatisfaci gândindu-te la propria persoană. Cu alte cuvinte, este tot ce simte o persoană atunci când se îndrăgostește. Însă sentimentele sunt îndreptate spre propria persoană.

Ghia Vitale este autosexuală și autoromantică. Este logodită cu sine din martie 2017 și urmează să organizeze nunta. Și-a dat seama de propria sexualitate la vârsta de 7 ani, însă nu și-a explorat sentimentele până la facultate.

A învățat în timp să treacă peste ideile preconcepute despre relațiile romantice și peste noțiunea că o altă persoană te-ar valida. Acum, Ghia vrea să normalizeze autosexualitatea.

„Definiția mea pentru autosexualitate este să fii atras de propria persoană. Am fost atrasă de mine de când am devenit conștientă că există atracție sexuală. Îmi amintesc că aveam în jur de 7 ani atunci când m-am uitat pentru prima dată în oglindă și am simțit atracție. Nu am auzit însă termenul de autosexual până când nu am terminat facultatea, în 2013. Atracția pe care o simțeam față de mine mi-a provocat sentimente de confuzie uneori, însă din momentul în care am aflat despre autosexualitate, m-am bucurat că există un termen pentru experiența mea. (…) Înainte de asta, am avut sentimente de natură romantică și dorință sexuală pentru mine, însă am presupus întotdeauna că trebuie să fii cu o altă persoană pentru ca societatea să te valideze. Acum realizez că relația mea cu mine este la fel de validă ca orice altă relație”, a povestit Ghia Vitale.

Căsătoria cu propria persoană nu este întâlnită des. Chiar și așa, nu este un fenomen nou. Nu e recunoscută legal în nicio țară din lume, însă tot mai mulți oameni apelează la această ceremonie. O companie din Japonia chiar oferă pachete de nuntă cu propria persoană, destinate femeilor singure sau celor care nu au fost fericite într-o căsătorie anterioară.

Continue Reading
You may also like...

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top