Connect with us
A aplicat coji de cartofi pe par si a scapat de firele de par albe!

Știri

A aplicat coji de cartofi pe par si a scapat de firele de par albe!

Daca firele de par albe te deranjeaza dar nu vrei sa folosesti vopsea din comert, foloseste aceasta metoda naturala prin care sa le colorezi!

Chiar daca acum este la moda acea nuanta de blond spre alb, nu toti oamenii sunt incantati ca vor albi. Pentru cele mai multe dintre noi, firele albe de par sunt semn de batranete pe care vrem sa il ascundem cu orice pret. Vopseaua poate fi scumpa, poate deteriora parul si daca ai doar cateva fire albe nici nu merita sa chinui toata podoaba capilara.

Atunci ce ar fi de facut? Foloseste o metoda cat se poate de naturala cu… coji de cartofi!

Aceasta metoda este ieftina, eficienta si nu iti afecteaza parul in niciun fel.

Ai si tu in bucatarie cartofi, iar cojile le arunci de fiecare data, nu? Iata ca acum le poti folosi pentru a-ti acoperi firele de par albe, atat de inestetice si neplacute.

Adevarul este ca nu miros chiar a levantica, insa cojile de cartofi sunt foarte bune pentru parul tau, caci au toate vitaminele de care el are nevoie.

Spala bine cartofii, curata-i de coaja – cartofii ii poti gati cum iti place. Apoi pune peste cojile de cartofi apa cat sa le cuprinda si fierbe amestecul timp de 10 minute. Strecoara cojile de cartofi si pune lichidul rezultat peste par cu ajutorul unei pensule. Samponeaza apoi ca de obicei.

Vezi in video cum functioneaza aceasta metoda de acoperire a firelor albe de par

Articol pe aceeasi tema: Reteta GENIALA pe care ti-o ascund coafezele! Combinatia care iti inchide cu doua tonuri culoarea parului!

Stiai ca poti sa iti vopsesti parul fara sa folosesti vopsea de par? Exista o combinatie naturala de care au auzit toate coafezele si pe care o tin secreta. Descopera cum poti inchide culoarea parului cu doua tonuri folosind frunzele de nuc, cafeaua si foile de ceapa.

Frunzele de nuc sunt recunoscute pentru ca inchid culoarea parului, asa ca daca vrei sa te vopsesti fara sa iti cumperi vopsea de par, culege cateva frunze acum ca le mai gasesti afara. Fa un ceai din frunze de nuc si lasa-l apoi deoparte la rece, timp de 25 de minute.

Amesteca ceaiul din frunze de nuc cu 150 grame de zat de cafea proaspat si cu foile de ceapa de la doua cepe medii. Spala-te cu aceasta combinatie fara a folosi niciun alt sampon complementar. Este preferabil sa iti speli parul cand este murdar deoarece efectul inchiderii culorii acestuia va fi accelerat.

Potrivit site-ului livestrong.com, cafeaua are proprietati magice in lupta cu varsta, prevenind sau chiar acoperind firele albe. Exista o serie de alte plante care iti ‘vopsesc’ parul, deschizandu-l sau inchizandu-l la culoare, dupa caz.

Musetelul este cea mai populara planta daca vrei sa iti deschizi culoarea parului. Lasa la fiert o jumatate de cana de flori de musetel in 500 de ml de apa, timp de 25 de minute.

Pastreaza ceaiul si spala-te de doua ori pe saptamana cu el. Odata ce te-ai spalat cu el, lasa-l sa actioneze timp de 15 minute si abia apoi clateste-ti parul cu apa calduta.

Vei observa ca, in timp, parul tau va fi mai deschis la culoare. Alte plante care iti coloreaza parul sunt lumanarita (mugurii) sau sofranul.

Radacina de rubarba, de pilda, ofera parului nuante aurii iar daca te speli pe cap cu capsuni, parul tau va capata o tenta rosiatica. Femeile cu parul castaniu pot deveni roscate daca folosesc sampon cu capsuni.

Pentru femeile care au parul castaniu deschis si vor o nuanta ceva mai inchisa, simpla spalare a parului cu cafea tare este suficienta. Daca te speli de trei ori pe saptamana cu cafea vei observa efectele imediat. Cafeaua este cel mai puternic nuantator natural.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top