Connect with us
A murit actrița de teatru Oana Ștefănescu! Lasă în urmă o carieră impresionantă

Știri

A murit actrița de teatru Oana Ștefănescu! Lasă în urmă o carieră impresionantă

Este doliu în teatrul românesc, după ce actrița Oana Ștefănescu s-a stins din viață. Anunțul cu privire la decesul acesteia a fost făcut de către reprezentanții Teatrului Odeon. Oana Ștefănescu s-a stins în seara zilei de 13 ianuarie 2021.

A murit actrița Oana Ștefănescu

Actrița Oana Ștefănescu s-a stins din viață sâmbătă, 23 ianuarie 2021. Colegii ei de le Teatrul Odeon au făcut tristul anunț cu privire la pierderea acesteia.

Oana Ștefănescu s-a născut pe 19 noiembrie 1960, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, la clasa profesorului Octavian Cotescu, şi a debutat pe scena Odeon în spectacolul „Mincinosul”, după Carlo Goldoni, în regia Vlad Mugur, care a avut premiera pe 11 octombrie 1991.

La Odeon, a lucrat sub bagheta regizorilor Vlad Mugur, Alexandru Dabija, Dragoş Galgoţiu, Mihai Măniuţiu, Alexander Hausvater, Radu Afrim, Răzvan Mazilu, iar cea mai recentă premieră a ei a fost pe 20 decembrie 2019 – spectacolul „Persona”, după Ingmar Bergman, în regia lui Radu Nica.

Actriţa Oana Ştefănescu avea în pregătire musical-ul „Cabaret”, de Joe Masteroff, pe muzica lui John Kander, semnat de Răzvan Mazilu, în care juca alături de soţul ei, actorul Ionel Mihăilescu.

„Oana este o mare actriţă, din specia cea mai rară, a celor care înţeleg teatrul şi îl fac cu responsabilitate şi cu o seriozitate dureroasă, adică aşa cum vreau şi eu să îl fac, ceva care se depărtează de noi şi face parte dintre «ultimii mohicani». Oana Ştefănescu lucrează un rol aşa cum un ceasornicar elveţian lucrează filigranat un ceas. Aş spune că Oana când lucrează are o atenţie filigranată, care mă emoţionează nespus în timpul lucrului. […] Alături de ea, eu învăţ ce înseamnă teatrul adevărat, adică relaţie, profunzime, adică teatrul aşa cum trebuie să fie”, spunea coregraful, dansatorul şi regizorul Răzvan Mazilu.

Premii obținute de Oana Ștefănescu

Premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, 2015
Cea mai bună actriţă pentru rolul Mariana, în SCRISORILE CALUGĂRIŢEI PORTUGHEZE (1997)
Cea mai bună actriţă pentru rolul Antigona, în ANTIGONA (1996)
Cea mai bună actriţă pentru rolul Mariana în filmul ÎMI PIERD MINŢILE ŞI ÎMI PARE RĂU, Premiul UCIN (1993)
Premiul de excelenţă pentru întreaga echipa de actori pentru spectacolul …AU PUS CĂTUŞE FLORILOR…la Gala UNITER (1992)
Cea mai bună actriţă pentru rolul Irina, în spectacolul MATCA (1988)
Premiul de debut pentru rolul Floricica, în spectacolul ESTE CIUDAT (1987)
Cea mai bună actriţă pentru rolul Anne în filmul CĂŢĂRAREA la Festivalul Tinerilor Creatori de Film, Bucureşti (1987)

Continue Reading
You may also like...

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top