Connect with us
A murit Cristian Țopescu. Fostul mare comentator suferea de mai multe afecțiuni cronice

Știri

A murit Cristian Țopescu. Fostul mare comentator suferea de mai multe afecțiuni cronice

A murit Cristian Țopescu, unul dintre cei mai cunoscuți comentatori sportivi din România. Acesta internat la Spitalul Elias de câteva zile, din cauza unor probleme de sănătate.

Acesta suferea de mai multe afecțiuni cronice, printre care și diabet. Fostul comentator sportiv ar fi suferit în cursul zilei de azi un stop cardio-respirator iresuscitabil.

Fostul comentator sportiv avea vârsta de 81 de ani.

“Cristian George Țopescu, în vârstă de 81 de ani, s-a internat marți, 08.05.2018, la Spitalul Universitar de Urgență Elias, în stare gravă în contextul acutizării unor afecțiuni cronice. Pe perioada internării a beneficiat de monitorizare strictă și tratament în secția de Terapie Intensivă. Decedează azi, 15.05.2018, ora 16, prin stop cardiorespirator iresuscitabil.”, este comunicatul transmis de Spitalul Elias, unde comentatorul sportiv fusese internat în urmă cu o săptămână.

Ieri, Cristina Țopescu, fiica lui Cristian Țopescu, a vorbit despre starea de sănătate a fostului mare jurnalist în contextul în care acesta se afla internat în spital în Capitală.

Citește și: A murit Paul Popi, unul dintre artiștii legendarei trupe Roșu și Negru

Fiica acestuia a precizat, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, care este starea sa de sănătate.

„Tatăl meu lupta, este un luptător. Toată viaţa am auzit de la el, de câte ori aveam vreo desnadejde: viaţa e o lupta, deci te luptă! Şi acum vreo lună de zile îmi spunea el mie: nu te lasă, nu abandona! Asta îi spun şi eu acum, când mă înţelege, dar nu-mi poate răspunde: ticu, luptă, nu te lăsa, te iubesc mult!

Mă rog să mai aibă puterea să lupte şi vă mulţumesc din suflet celor care sunteţi alături de noi, familia lui, de el, omul care a fost trup şi suflet pentru ţară asta întotdeauna. Atât de mult, încât acum poate şi asta îl costă.

Citește și: Cristian Țopescu, internat de urgență. Veștile despre starea sa de sănătate sunt îngrijorătoare

Dar dacă ar putea da timpul înapoi, sunt sigură că ar face la fel, şi-ar da sufletul pentru profesia lui, pentru ţara lui, pe care n-a vrut niciodată s-o părăsească. Şi-a pus tot sufletul în ce-a făcut, acum sufletul lui e puţin obosit, dar iubirea noastră şi poate şi a multora dintre voi îl vor ajută să se ridice din nou.

Medicii îi resuscitează trupul şi le sunt recunoscătoare, noi, doar prin gânduri bune, am putea să-i resuscităm sufletul. Sper încă într-o minune, dragii mei, încă mai sper!”, a spus Cristina Țopescu, în mesajul postat pe contul său de socializare.

Fostul comentator sportiv Cristian Țopescu a fost internat la Spitalul Elias din București, unde a fost adus de urgență în cursul săptămânii trecute. Veștile despre starea sa de sănătate nu sunt foarte bune.

„În acest moment, este la UPU (Unitatea de Primiri Urgenţe – n.r.), este evaluat, nu are încă un diagnostic. Dumnealui va fi supus mai multor investigaţii, iar ceea ce pot spune este că nu se află într-o stare prea bună”, a explicat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, la acea vreme.

Cine a fost Cristian Țopescu

Cristian Țopescu s-a născut pe 26 martie 1937, la Bucureşti și era licenţiat al Institutului de Educaţie Fizică şi Sport (1970)

A practicat sportul de performanţă la Clubul Sportiv Steaua – hipism (1953 – 1964). Din 1964, a fost reporter la Televiziunea Română. De asemenea, a fost Redactor-şef al Redacţiei Sport a TVR (1992 – 1997) şi director general adjunct al TVR (1997 – 1999)

A susținut peste 2.500 de transmisiuni în direct de la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale şi Europene

Între 2003 și 2007 a fost Director onorific Pro Sport.

Cristian Țopescu a primit numeroase decorații de-a lungul carierei

Cristian Țopescu a fost distins cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler (2003), Ordinul Olimpic „Colanul de Aur” (1998), Diploma de Onoare CIO (1994), Trofeul Comitetului Olimpic Român pentru „Promovarea Olimpismului” (1997), Ordinul Meritul Sportiv.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul prin care Cristian Ţopescu, colonel în retragere, a fost înaintat la gradul de general de brigadă (octombrie 2007).

Regele Mihai I i-a conferit Decoraţia regală „Nihil Sine Deo”, pentru merite deosebite aduse sportului românesc (septembrie 2010). De asemenea, Președintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Cristian Țopescu în 2017, pentru întreaga carieră

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top