Connect with us
A murit doctorul Marin Burlea, unul dintre cei mai cunoscuți medici din țară

Știri

A murit doctorul Marin Burlea, unul dintre cei mai cunoscuți medici din țară

Doctorul Marin Burlea, „medicul preferat al copiilor”, a murit vineri la spitalul de Oncologie din Iași.

Profesorul Burlea a fost 17 ani managerul Spitalului de Pediatrie Sfanta Maria din Iași și din 1990 a creat în spital mai multe subspecialități. De nouă ani profesorul Burlea este președintele Societății Române de Pedatrie.

„Prima dată când un medic din alt oraș decât Bucureștiul ocupă această funcție. În afară de asta suntem singurul spital din România care are 12 servicii pe secții, afirma Marin Burlea, medic pediatru Spitalul de Copii Sfanta Maria Iași, conform Digi 24.

El afirma, de asemenea, că 70 la sută din viață și-a petrecut-o în spital: La noi e non-stop, non-stop și nu există pentru că tot timpul ai ceva la care să te gândești și un pacient de care să te interesezi.

Din acest motiv toate sâmbetele și duminicile din viața mea au fost în spital”, mai spunea el.

El devenise cunoscut mai ales pentru că le oferea micuților un tratament alternativ și era renumit pentru modul în care se comporta cu aceștia. Medicul Burlea devenit faimos după ce a salvat viața unui copil hrănindu-l cu ciocolată.

‘Dumnezeu să te odihnească, tata! A plecat un medic care a salvat mii de vieți, Prof. Univ. Dr. Marin Burlea! A plecat tata! Mă doare când mă gândesc la anii ce vin fără el, că mai avea multe de făcut.

Mulțumesc colegilor de la Institutul de Oncologie Iași pentru eforturile lor, pentru lungile nopți din ultima perioadă în care sperau într-o minune’, a anunțat Anamaria Ciubară, fiica medicului.

Cine a fost Marin Burlea

Absolvent al Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu” din Iași, promoția 1967, Marin Burlea își continuă studiile la facultatea de Medicină Generală, secția Pediatrie, IMF Iași.

Între anii 1973-1979 a fost medic secundar la Pediatrie, Clinică a II-a de la IMF Iași ca mai apoi să devină medic specialist în pediatrice la Spitalul Clinic de Copii ”Sf. Maria” din Iași.

În 1991 a devenit medic primar prin susținerea unui examen, iar mai apoi a urmat un stadiu de pregătire pentru o a două specializare. În 2004 a devenit medic medic primar în gastroenterologie.

Citește și: Noi acuzații pentru Spitalul Sanador, după ce o femeie a murit

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top