Connect with us
A murit Marian Manoliu, chitaristul din prima componență a trupei Compact

Știri

A murit Marian Manoliu, chitaristul din prima componență a trupei Compact

Marian Manoliu, chitaristul din prima componență a trupei Compact, a murit. Artistul a murit la vârsta de 63 de ani. Marian Manoliu a cântat alături de toate numele importante ale pop-rockului românesc începând cu 1974.

Trupa Compact a mai pierdut un nume important pentru formație, Teo Peter. El a decedat pe 4 decembrie 2004, în urma unui accident rutier. Artistul se afla într-un taxi când o mașină a Ambasadei SUA la București a intrat în plin. Șoferul care conducea mașina oficială a intrat într-o intersecție pe culoarea roșie a semaforului.

Deși Teo Iorga a murit, șoferul vinovat a scăpat de acuzația de omor, în urma unui proces derulat în Statele Unite. Șoferul, puşcaşul marin Christopher R. Vangoethem, nu a oprit la o intersecție din centrul Bucureștiului.

Cel mai grav este faptul că Vangoethem a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat că el băuse. În momentul producerii accidentului, șoferul se afla în mașină cu iubita sa. La aflarea veștii, reprezentanții ambasadei la București l-au trimis în Statele Unite.

La 1 februarie 2006 a avut loc procesul la Curtea Marțială din statul Virginia. Magistrații l-au găsit vinovați de adulter. Însă, l-au achitat pentru acuzația de omor în cazul lui Teo Peter, din anul 2004.

Puşcaşul marin Christopher R. Vangoethem a mai fost găsit vinovat și pentru alte fapte. Este vorba de declarații oficiale false în fața anchetatorilor și de obstrucționarea justiției. Pentru aceste fapte el a primit doar o scrisoare de mustrare.

Citește și: Leo Iorga continuă lupta cu cancerul: „Merg în Cuba unde s-a descoperit un tratament”

Înainte de accident, Teo Peter a fost prezent la Sala Polivalentă în calitate de organizator.

Teofil Peter (cunoscut ca Teo Peter) s-a născut la 11 aprilie 1954, în Cluj-Napoca. Teo Peter a fost un muzician rock român, basist și cofondator al formației Compact.

1 Comment

1 Comment

  1. dan

    2016-11-18T10:41:01+02:00 at 10:41

    Nu a murit Teo Iorga…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top