Connect with us
Accident cu parapanta la Târgu Mureș. Un bărbat a ajuns în spital

Știri

Accident cu parapanta la Șumuleu. Un bărbat a ajuns în spital

Un bărbat de 47 de ani din Târgu Mureș a făcut un accident cu parapanta. Acesta a suferit multiple leziuni și fracturi.

Bărbatul s-a prăbușit cu parapanta pe muntele Șumuleu din județul Harghita, iar apoi a fost dus la spital de o echipă SMURD. Bărbatul a fost dus la Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc.

Întrucât leziunile sunt destul de serioase, medicii au recomandat internarea acestuia, iar bărbatul este acum sub supravegherea doctorilor.

Accidentul a fost observat de mai mulți parapantiști, care s-au adunat astăzi pe muntele din Harghita. Printre cei care au zburat cu parapanta s-a numărat și Sarig Istvan, un sportiv cu experiență în acest sport. El este unul din martorii accidentului.

O eroare de pilotaj

„A căzut de la înălţime, condiţiile de zbor erau bune, dar era foarte frig şi frigul îngreunează funcţiile motrice ale pilotului. Dar nu cred că accidentul s-a produs în principal din cauza frigului. A fost mai degrabă o eroare de pilotaj, a făcut o spirală accentuată la aterizare şi nu a mai putut controla parapanta.

După părerea mea, a fost sută la sută o eroare de pilotaj, o greşeală de neexplicat pentru un parapantist cu minimum patru ani de experienţă, cum este el”, declarat pentru News.ro Sarig Istvan.

Incidentul a fost anunțat la 112, iar bărbatul a acuzat din prima dureri la mână și spate.

„Pacientul a suferit multiple leziuni în urma căderii cu parapanta, o fractură deschisă de antebraţ, o posibilă leziune de bazin şi de coloană lombară. Rezultatele examinărilor radiografice şi computer tomograf sunt în curs de interpretare.

CITEȘTE ȘI: Incendiu la Mănăstirea Stejaru – Măicuțele vor primi ajutoare

Este stabil hemodinamic şi se află în observare la Unitatea de Primiri Urgenţe, urmând a se lua decizia în funcţie de rezultatul examinărilor”, a precizat dr. Demeter Ferenc, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercura Ciuc.

Starea parapantistului este stabilă în acest moment.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top