Connect with us
Accident cu un camion încărcat cu 27 de tone de acid sulfuric pe DN15, între Toplița și Borsec

Știri

Accident cu un camion încărcat cu 27 de tone de acid sulfuric pe DN15, între Toplița și Borsec

Accident de camion miercuri, între Toplița și Borsec. Camionul care a rămas, miercuri, rezemat de parapetul de pe Drumul Naţional 15 Topliţa – Borsec, este încărcat cu 27 tone de acid sulfuric și sunt aşteptate utilajele speciale pentru repunerea lui pe carosabil.

„Camionul de pe DN 15 efectuează un transport legal, 27 de tone de acid sulfuric, din afara ţării pentru o societate comercială din judeţul Neamţ. Sunt necesare utilaje speciale pentru repunerea pe carosabil, care vin din Braşov şi se preconizează că vor ajunge în jurul orei 19,00”, a transmis IPJ Harghita.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a declarat, pentru AGERPRES, că accidentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, ieşirea din Topliţa către oraşul Borsec, fiind o succesiune de drum în curbe. Camionul a lovit parapetul şi a rămas rezemat. Nu au existat scurgeri şi nici victime.

La faţa locului sunt aşteptate utilaje pentru a pune în siguranţă camionul.

Te-ar putea interesa și: Explozie în Bacău: Un bărbat a murit, alți doi au fost răniți

O explozie puternică a avut loc în Bacău. Un bărbat a murit și alți doi au fost răniți. Totul după ce unul dintre aceștia a lovit cu un ciocan un proiectil din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Bomba a fost găsită de unul dintre cei trei muncitori care lucrau la o exploatare forestieră, în comună Asău. Incidentul a început în pauza de masa. Atunci, unul dintre muncitori a găsit întâmplător proiectilul în pădure.

Anchetatorii susțin că bărbatul în vârstă de 26 de ani a vrut să scoată pulberea din proiectil. Pentru că nu a reușit foarte ușor, acesta a folosit un ciocan pentru a încerca să spargă bomba. În acel moment a avut loc o explozie puternică.

În urma deflagrației, bărbatul de 26 de ani a murit pe loc iar ceilalți doi colegi, aflați în apropiere, au fost grav răniți. Tânărul de 26 de ani a ajuns la spitalul din Bacău, iar celălalt, de 38 de ani, este în grijă medicilor de la Iaşi.

Două elicoptere SMURD au sosit la locul exploziei

La fața locului au ajuns de urgență mai multe echipaje de poliție dar și ambulanțe. Pentru că cei doi bărbați erau grav răniți din cauza schijelor sărite de la proiectil, medicii au decis transportarea acestora la spital cu elicopterele SMURD.

Medicii sunt rezervați în ceea ce privește starea lor de sănătate. Ambii sunt însă în stare foarte gravă.

Diana Cimpoeșu, șef SMURD Iași: “A necesitat intubaţie şi ventilaţie mecanică, pentru că era în stare de şoc. Va fi internat în clinica de chirurgie, va merge în sala de operaţii.”

Ionuț Hâncu, ISU Bacău: “Forţele de intervenţie au acordat primul ajutor celor trei victime descoperite şi au cercetat zona pentru descoperirea eventualelor elemente de muniţie.”

Primarul comunei Asău a vorbit despre scenele de groază de la fața locului.

Constantin Rădulescu, primarul comunei Asău: “A fost făcut praf şi aruncat într-un pârâu. Altuia i-au fost amputate palmele şi în maşina SMURD se afla al treilea, care era ciuruit de schijele de la proiectil.”

În acest caz a fost deschisă o amplă anchetă. Autorităţile fac acum cercetări pentru nerespectarea regimului materialelor explozive, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Citește și: Explozie în Kandahar: Cel puțin 16 persoane au murit și 38 au fost rănite, după ce o camionetă-capcană a explodat

Citește și: Explozie în Roma! Un autobuz de pasageri a luat foc în centrul Romei

Foto: ISU Harghita

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top