Connect with us
Accident de tren în Italia, lângă Torino. Un român a murit. Cine este victima

Știri

Accident de tren în Italia, lângă Torino. Un român a murit. Cine este victima

Două persoane au murit în Italia, după un accident de tren petrecut în apropiere de Torino, în noaptea de miercuri spre joi. Printre cei decedați s-ar număra și un român, conform presei din Peninsulă.

Trenul a deraiat după ce a lovit un camion de mare tonaj oprit la un pasaj cu puţin înainte de trecerea garniturii de tren şi trei vagoane au sărit de pe şine în urma impactului, potrivit imaginilor canalelor de televiziune.

Potrivit PrimaPagina, în accident a murit și un cetăţean român în vârstă de 64 de ani, cu domiciliul în localitatea Busto Arsizio, în regiunea Varese. Era la volanul maşinii care însoţea camionul implicat în accident şi care transporta o încărcătură periculoasă.

„La 23:20 (21:20 GMT), trenul regional 10027 Torino-Ivrea a lovit un camion greu care, după ce a rupt bariera la o trecere peste calea ferată, s-a oprit pe şine. Potrivit primelor informaţii, conductorul trenului a murit şi mai mulţi pasageri au fost răniţi”, a indicat într-un prim comunicat compania ce gestionează reţeaua feroviară RFI.

Potrivit presei, a doua victimă este un bărbat aflat într-o camionetă.

Cotidianul La Stampa din Torino, citat de France Presse, scrie că potrivit martorilor oculari, accidentul s-a produs deoarece camionul de mare tonaj, înmatriculat în Lituania, era un „convoi excepţional”, transportând o încărcătură deosebit de mare.

Camioneta ce preceda vehiculul greu ar fi traversat fără probleme trecerea, dar când barierele au început să coboare, camionul de mare tonaj nu a reuşit să frâneze la timp şi s-a oprit pe calea ferată, potrivit aceleiaşi surse.

Mai multe persoane au fost spitalizate, inclusiv patru în stare gravă, potrivit mass-media.

În aprilie 2017, un alt accident de tren în nordul Italiei a făcut doi morţi şi a condus la închiderea temporară a liniei principale de cale ferată dintre peninsulă şi Austria.

În iulie 2016, ciocnirea a două trenuri în sudul Italiei s-a soldat cu un bilanţ mult mai ridicat, 23 de morţi şi 52 de răniţi.

Citește și: Detaliul incredibil în cazul tragediei din Ungaria! Ce făcea șoferul în momentul producerii accidentului în care au pierit 9 români

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top