Accident feroviar GRAV. Mai multe persoane au rămas încarcerate, intervenție de URGENȚĂ

15.12.2017
Accident feroviar GRAV. Mai multe persoane au rămas încarcerate, intervenție de URGENȚĂ

Un accident grav a avut loc în această dimineaţă în judeţul Vaslui. Garnitura de tren Galaţi-Iaşi a lovit o maşină în care se aflau trei persoane.

„La trecerea pe calea ferată din Roşieşti, trenul 1863, care circulă pe ruta Galaţi-Iaşi, a surprins şi accidentat un autoturism in care se aflau trei persoane. Cele trei persoane au fost grav rănite, dar trăiesc. A fost apelat serviciul 112 pentru intervenţia echipajelor medicale şi a descarcerării”, a declarat directorul Regionalei CFR Iaşi, Constantin Axinia.

Două dintre victime sunt încarcerate şi pompierii deplasaţi la faţa locului încearcă scoaterea acestora pentru transportul de urgenţă la spital.

Cât despre cea de-a treia victimă, aceasta ar fi în stare gravă, fiind aruncată în urma impactului în afara maşinii. Medicii încearcă resuscitarea acesteia.

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de Poliție și pompieri

„Din primele informaţii, un tren a intrat în coliziune cu un autoturism. S-au deplasat 3 autospeciale şi terapia intensivă mobilă cu medic.

Se acordă primul ajutor unei persoane care a fost aruncată din maşină şi pentru persoanele încarcerate în maşină se încearcă descarcerarea acestora.

Este o trecere la nivel cu calea ferată semnalizată, problema este că în zonă este ceaţă densă.”, a declarat purtătorul de cuvânt ISU Vaslui, Petru Iftene, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Citește și Martor cheie, DEZVĂLUIRI incredibile despre sistemul de supraveghere de la metrou

Angajatul Serviciului de Poliție Metrou face o dezvăluire inedită privind sistemul de supraveghere de la Metrorex.
În toate statițiile de metrou sunt 1000 de camere, care sunt supravegheate doar de un singur calculator, vechi de 15 ani.

Un martor-cheie a făcut dezvăluiri incredibile despre ceea ce se întâmplă de fapt în spatele camerelor de supraveghere.

„Toate imaginile alea se descarcă, prima dată se descarcă, după care iei toate camerele și te uiti la ele. Durează, când se lucrează pe circuit câteva durează și câteva ore, două-trei ore, ca să descarce. Este un terminal și se merge acolo. La ce oră s-a întâmplat, între 18.00-18.30.

Câte camere? 10 camere. Prima dată identifici 10 camere, după care dai la fiecare cameră, dai fiecare camere intervalul de 30 de minute și lași să descarce. Și stai și aștepți. O oră, cât durează. Asta e relativ. Calculatoarele astea sunt de 15 ani.

Angajatul METROREX a vorbit despre procedura de descărcare a imaginilor

Dacă luați un Pentium 3 și începeți să lucrați pe el cât durează? Se lucra, calculatorul lucra la altceva, era la descărcat, era setat pe o problematică. După ce s-a descărcat a intrat imediat, dar durează. Trebuie să iei fiecare cameră. Sunt calculatoare vechi de când a apărut prima generație de calcularoare.

Polițistul după ce a aflat ce s-a întâmplat, a spus să descărcăm imagini să vedem și a durat aproape o oră să descarci. Nu știai ce măsuri să iei, trebuia întâi să vezi imagini.

Nu puteai căuta în sute de oameni un individ. Trebuie să vezi ce s-a întâmplat, după care…Așa funcționează acel sistem”, a declarat angajatul Serviciului de Poliție Metrou, la antena3.ro

„S-a întâmplat să se mai blocheze și acest sistem. Calculatoarele nu sunt ale noastre, nu sunt ale Ministerului de Interne. Toate calculatoarele sunt pentru patrimoniu. S-a decis să se folosească și Ministerul de ele”, a mai spus angajatul.

Citește și Val de CUTREMURE. România s-a zguduit din nou în această dimineață