Connect with us

Știri

Accident în gara Arad, după ce o locomotivă a lovit o garnitură de cisterne cu motorină

Un accident în gara Arad s-a produs in această dimineață în tirajul Gării Arad. O locomotivă care urma să se cupleze la la o garnitură de cisterne pline cu motorină a intrat cu viteză în primul vagon, singurul gol, şi l-a ridicat de pe şine, rupând liniile de mare tensiune.

Pompierii au intervenit la scurt timp și au asigurat zona, însa au avertizat că putea izbucni un incendiu, dacă existau scurgeri.

24 de vagoane pline cu motorină urmau să fie trimise într-o localitate din judeţul Bihor.

Conform unor surse din Staţia CFR Arad, în timpul manevrelor efectuate de către cei doi mecanici, locomotiva a intrat cu viteză mare în garnitură.

Prima cisternă, cea la care urma să se cupleze, a fost lovită atât de puternic, încât s-a ridicat de pe şine şi a rupt liniile de înaltă tensiune.

Accidentul se putea transforma într-o tragedie

În momentul ruperii liniilor de înaltă tensiune, s-a produs un scurtcircuit, ce ar fi putut duce la o tragedie, dacă ar fi izbucnit într-un incendiu.

Din fericire, nu s-au semnalat scurgeri din cele 23 de vagoane cisternă, însă zona rămâne sub supraveghere.

Astăzi urmează ca o macara de mare capacitate să fie adusă în gară pentru a repune garnitura pe şine.

Traficul feroviar nu este afectat de accident, care a avut loc în triaj.

Citeste si: Ministrul Sănătății ia prima măsură în scandalul transplantului pulmonar
”În prima cisternă, conform procedurilor de siguranţă, nu exista combustibil, însă toate celelalte erau încărcate cu motorină. S-a luat imediat măsura asigurării perimetrului de către pompieri”, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top