Connect with us
CNADNR afirmă ca panourile de avertizare funcționau

Știri

Accident pe A2. Parchetul de la Lehliu a deschis dosar penal. Vinovatul a fost identificat

Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară a deschis un dosar penal în urma accidentului produs în această dimineaţă pe A2.

Dosarul a fost deschis pentru vătămare corporală, însă, până în clipa de faţă, nu există niciun vinovat identificat. Încadrarea este de ucidere din culpă şi vătămare corporală, a declarat Liliana Bănescu, prim procuror în cadrul Parchetului, pentru Agerpres.

Accident pe A2: Investigaţia este în derulare

„A fost înregistrat dosarul, iar din primele date rezultă că încadrarea probabilă este de ucidere din culpă și vătămare corporală, având în vedere victimele. Nu e ușor cu încadrarea pentru că sunt foarte multe persoane vătămate, în diferite situații medicale, care pot evolua pe parcurs. Poate că va fi cu încadrare pe formă agravată, având în vedere numărul victimelor”, a declarat Bănescu pentru agenţia de ştiri.

Dosarul se află în cercetare, în fază preliminară, iar investigaţia în teren nu a fost încă finalizată. Se fac în continuare măsurători, se determină alcoolemia persoanelor implicate în accident şi se culeg o serie de alte probe esenţiale determinării cauzei in facto a accidentului.

„În momentul de față nu avem față de nimeni îndreptată acțiunea penală. Aceste lucruri vor fi stabilite în zilele următoare, după ce ne vom lămuri cu toate datele culese privind cauzele producerii accidentului”, a subliniat Liliana Bănescu pentru Agerpres.

În accidentul de pe A2 din această dimineaţă au murit 3 persoane, iar 60 au fost grav rănite. 42 dintre ele au fost transportate de urgenţă la mai multe spitale din Capitală: Pantelimon, Floreasca şi Bagdasar Arseni.

CITEŞTE ŞI: Accident în Sibiu: 7 răniţi, dintre care 2 copii

„Am oprit la timp. Am văzut o maşină pusă pe avarii, apoi am mai văzut două maşini şi am tras pe dreapta. Mi-am dat seama că e carambol. Am fost puţin lovit, am sărit peste parapet, iar apoi am văzut un microbuz care a intrat într-un TIR fără frână, fără semnalizare”, a declarat bărbatul pentru Antena 3”, a declarat Florin Chifor, unul din martorii carambolului, la Antena 3.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top