Connect with us
Accident grav pe A2

Știri

Accident pe A2: Soția directorului medical de la spitalul din Calărași acuză autoritățile de incompetență

Accidentul de pe autostrada soarelui, A2, a stârnit zeci de reacții in mediile de socializare.

Simona Vlădică, soția lui Laurenţiu Beluşică a reacționat într-o postare pe pagina de Facebook, după ce a văzut modul în care autoritățile locale au reacționat în urma accidentului grav produs pe autostrada A2.

Simona Vlădică acuză prefectul județului Călărași că își face campanie în stradă, dar nu comunică cu spitalul pe care il are în subordine.

Accidentul din 5 noiembrie a produs 60 de victime din care 3 morți.

CITESTE AICI: LIVE TEXT de la accidentul de pe autostrada

Iată mesajul complet al Simonei Vlădică cu privire la situația creată în urma accidentului de pe A2

„Astăzi am trăit clipe de maximă tensiune și îngrijorare, după ce un teribil accident rutier s-a produs pe autostradă A2.

Soțul meu, directorul medical al Spitalului Județean din Călărași, Laurențiu Belusica, s-a mobilizat imediat după ce a fost anunțat DE LA SPITAL (nu din altă parte) de producerea accidentului (adică la câteva minute). A dat zeci de telefoane, imediat, pentru a se asigură că Spitalul din Călărași este pregătit pentru a primi răniții. A chemat medici și personal medical de acasă, s-a asigurat că există tot ce trebui pentru îngrijirea oamenilor.

Totul era pregătit, iar spitalul în asteptare…

În tot acest timp, am aflat de la televizor, că prefectul județului Călărași se află la față locului. Prefectul era la locul accidentului, dar era DEGEABA, oameni buni, pentru că nu a pus mâna pe telefon să-l sune și să comunice cu directorul medical al spitalului, așa cum, eu consider, că era NORMAL. De ce, domnule prefect, ați mers pe teren dacă habar nu aveți ce să faceți în asemenea situații? Sunteți în campanie și vreți să vă vadă lumea? Nu-I nimic, am găsit cu greu numărul prefectului și l-a sunat soțul meu. Așa a aflat de la prefect că nu există victime trimise la spitalul din Călărași. Numai că, SURPRIZĂ, un telefon primit imediat de la UPU Călărași, tocmai îl anunța pe directorul medical Laurențiu Belusica: “in față avem un ranit”.

Oameni buni, cât timp mai trebuie să treacă, câți oameni să mai moară pentru că în funcțiile cheie să fie numiți profesioniști, nu oameni care HABAR NU AU CE SĂ FACĂ acolo unde au fost puși!?

Punctul 2. Regulamentul zice că răniții se duc la cel mai apropiat spital de urgență. Totul bun până aici, numai că, în cazul de față, cel mai apropiat spital DE URGENȚĂ este spitalul din Lehliu. Dar acest spital de urgență este “de urgenta” numai cu numele, căci în weekend blocul operator este ÎNCHIS. Da, oameni buni, e închis, iar acolo sunt 13 răniți!!! Cu toate acestea, la spitalul din Lehliu, deși era un singur medic de gardă pe secția de chirurgie, acesta s-a descurcat foarte bine, că un profesionist, făcând manevrele necesare pentru salvarea răniților. Acest medic a acordat primul ajutor în condiții foarte bune! Slavă Domnului că avem medici pregătiți care, FĂRĂ SUSȚINERE, fac față unor asemenea situații de urgență.

Voi, foști și actuali miniștrii ai sănătății, ce naiba ați păzit? De ce spitalele de urgență NU SUNT DE URGENȚĂ? De ce nu ați investit în spitale CU CAP? De ce nu ați făcut atâta vreme SPITALELE DE URGENȚĂ COMPLET FUNCȚIONALE ? Spitalele mici nu au putut și nici nu pot face față vreodată unor astfel de situații decât cu mare dificultate și bazându-se numai pe devotamentul și orientarea practică a unor medici dedicați. Spitalele mici trebuie transformate și dotate pentru a putea funcționa că CENTRE DE DIAGNOSTIC ȘI TRATAMENT în condiții obișnuite, iar în caz de calamități, să fie capabile să acorde asistentă medicală de urgență.

Dacă erau mamele voastre printre victime, domnilor politicieni care acordați finanțări după criterii politice și nu după necesitățile oamenilor din comună sau orașul X ce făceați acum? Dacă erau copiii voștri prinși între fiare ? Vă spun eu: v-ați fi agitat, DESIGUR!!!

Sunt profund revoltată de nepăsarea unora și de tupeul altora. Dumneavoastră, cei care ați condus Consiliului Județean Călărași atâta vreme, DE CE nu ați făcut, în toți acești ani, tot ce trebuia cu spitalele din județul Călărași, când știți prea bine (sau ar trebui să știți!!!) că avem o autostradă care trece prin județul Călărași unde se poate întâmplă oricând, orice???”, scrie Simona Vlădică pe Facebook.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top