Connect with us
Accuweather prognoză specială pentru Vara din România. „Nu va mai fi așa cum o știți”

Știri

Accuweather prognoză specială pentru Vara din România. „Nu va mai fi așa cum o știți”

Accuweather, unul din cele mai celebre site-urile care oferă informații meteo pe mii de telefoane mobile, a emis o prognoză îngrijorătoare pentru România. „Vara nu va mai fi așa cum o știți”.

Vara aceasta canicula de nesuportat pune stăpânire pe Europa

Luna iunie începe cu caniculă mare și va ocupa Peninsula Iberică și Europa Centrală. Portugalia, Belgia, Olanda sau Germani au trecut vara trecută prin perioade caniculare care au atins temperaturi record.

Se pare că, vara aceasta se repetă istoria doar că perioadele de caniculă vor fi de lungă durată. În țări precum Franța, Belgia, Olanda, Ungaria, Slovacia și Polonia temperaturile vor urca în termometre până la 38 de grade Celsius.

„Temperaturile pot ajunge la 40 de grade Celsius în părți din sudul și estul Franței, din iulie până la începutul lui august”, potrivit meteorologului Accuweather Tyler Roys, citează digi24.ro.

În unele țări se așteaptă temperaturi ridicate care ar putea depăși chiar 43 de grade Celsius, cum ar fi Portugalia și Spania. Tot în aceste țări, nopțile vor fi neobișnuit de calde, cât și în alte țări din această parte a continentului.

Totodată, meteorologii spun că, spre sfârșitul verii sunt șanse mari să se producă incendii de vegetație în vestul și centrul Europei.

Sunt așteptate fenomene extreme și furtuni violente în partea de sud- est a Europei

Furtunile severe vor pune stăpânire vara aceasta pe țara noastră Sursa foto: pixabay.com

Furtunile severe vor pune stăpânire vara aceasta pe țara noastră
Sursa foto: pixabay.com

În partea de est a continetului european situația stă cu totul altfel. În Grecia, Serbia, Bulgaria și România sunt așteptate vara aceasta furtuni violente, vânturi puternice, inundații și grindină.

Meteorologul Accuweather spune că, furtunile vor fi severe în special, după prânz și după lăsarea nopții. Seceta va pune stăpânire pe Marea Britanie, Țările de Jos și nordul Franței.

„Aceste furtuni vor aduce fulgere, inundații de la ploile torențiale și vânturi puternice și grindină. Cele mai puternice furtuni vor fi capabile să producă tornade”, adaugă meteorologul Accuweather.

Continue Reading
You may also like...

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top