Connect with us
Malfomratia Chiari

Știri

Aceasta femeie se plangea de ameteli si dureri puternice de cap. Doctorii au ramas socati

Aceasta femeie, mama a doi copii, se plangea de dureri insuportabile de cap, ameteli si stari de voma. Cand a fost la medic, a aflat o veste cutremuratoare.

O mama in varsta de 44 de ani a aflat ca are o afectiune grava dupa ce s-a plans constant de dureri de cap, ameteala si stari de voma.

Kimberlee Provan, in varsta de 44 de ani, se lupta zilnic sa faca activitati obisnuite cum ar fi mancatul, dormitul si chiar vorbitul, din cauza unei afectiuni neurologice care o face sa ii face creierul sa se deplaseze catre coloana vertebrala.

In urma cu aproape trei ani, femeia, mama a doi copii, a fost diagnosticata cu malformatia Chiari, o boala rara care ii face creierul mic sa „alunece”. Maladia apare la 1 din 1500 de persoane si provoaca dureri severe de gat, slabiciune musculara si chiar paralizie.

„E ca si cum ti-ai simti capul bagat intr-o presa si zdrobit” a spus Kimberlee pentru Daily Mail. Femeia spune ca problemele au inceput in urma cu cu circa sase ani. Avea ameteli puternice si dureri insuportabile in zona capului si a gatului.

„Am cerut, in cele din urma, o tomografie, intrucat nu mai puteam suporta durerile”, a spus femeia.

Initial, doctorii au crezut ca durerile ei sunt un efect secundar al unei operatii de sold, suferita de aceasta in trecut. Analizele au scos ceva sinistru la iveala. Cerebelul ei aluneca lent catre coloana vertebrala. A fost programata rapid pentru operatie.

Citeste si: Atentie mare cand folosesti o scobitoare! Iata ce a patit acest barbat! Doctorilor nu le-a venit sa creada!

Citeste si: Aceasta fetita mananca vopsea, lemn si plastic! Afla de ce!

„M-au taiat in spatele capului si mi-au scos o bucata de craniu si pentru a face mai mult loc lichidului cefalorahidian sa curga. Mi s-a spus ca daca nu as fi suferit aceasta interventie chirurgicala, as fi ramas paralizata in cateva saptamani”, a afirmat Kimberlee.

Din cauza malformatiei Chiari, femeia a fost nevoita sa renunte la slujba, iar acum se poate deplasa doar cu ajutorul unui baston.

Fiecare activitate zilnica este o corvoada pentru ea, iar familia si prietenii au deschis un cont, unde cei cu suflet mare pot face donatii pentru a-i cumpara femeii un scaun cu rotile electric.

Malformatia Chiari, cunoscuta si sub numele de sindromul Arnold Chiari, este o boala rara si grava, care face ca partea inferioara a creierului sa fie impinsa catre coloana vertebrala. Poate bloca si curgerea lichidului cefalorahidian dinspre si inspre creier.

Simptomele includ dureri puternice de cap, ameteala, durere de gat, vedere incetosata, dificultati de inghitire, insomnia, depresie, stare de greata si voma.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top