Connect with us
Acțiune amplă de împădurire în Vidra

Știri

Acțiune amplă de împădurire în Vidra

Eco Sud, cu sprijinul asociației Help to Heart a mobilizat pe 19 Noiembrie, întreaga comunitate din comuna Vidra, la împădurirea a peste 18 000 mp, în jurul Depozitului Ecologic Vidra care primește deșeurile bucureștenilor.

Au fost plantați 1200 de arțari și plopi canadieni, cu scopul de a crea o perdea arboricolă, de protecție, care să ajute la purificarea aerului respirat și care să mascheze estetic activitatea depozitului destinat eliminării deșeurilor produse de populație. Perdeaua ecologică plantată pe suprafața de 1,8 hectare, este capabilă să absoarbă doar într-o singură zi, 42 kg de dioxid de carbon, fiind un puternic filtru purificator și generator de oxigen.

Un obiectiv important al acțiunii de împădurire l-a reprezentat responsabilizarea și educarea participanților, în spiritul protejării mediului înconjurător.

Sute de oameni, majoritatea copii, s-au mobilizat la îndemnul asociației Help to Heart și a Primăriei Comunei Vidra, care au văzut în gestul Eco Sud de a crea o oază de verdeață în imediata vecinătate a depozitului ecologic, o promisiune că societatea care administrează acest obiectiv, contribuie consistent la îmbunătățirea climatului care coexistă cu activitatea depozitului Vidra.

„Eco Sud face constant eforturi pentru minimizarea efectelor care interacționează cu habitatul și care afectează comunitatea din apropierea depozitului. Ne concentrăm pe gestionarea corespunzătoare a deșeurilor aduse de la populație, prin respectarea tuturor măsurilor complexe impuse de Agenția Națională de Mediu, astfel încât să eliminăm disconfortul creat în urma activității de salubrizare.

Mai mult, echipa depozitului Vidra acționează și în direcția satisfacției comunității locale, prin acțiuni periodice de analiză asupra factorilor de mediu, prin sondarea satisfacției comunității și prin acțiuni de responsabilitate socială” a declarat Adrian Scarlat, Director General Eco Sud SA.

Acțiunea nu era posibilă fără sprijinul comunității Vidra

„Acțiunea de împădurire, desfășurată la Depozitul de Gunoi, cu sprijinul comunității de locuitori ai comunei Vidra din județul Ilfov, a urmărit schimbarea atitudinii oamenilor. Cred că cel mai bun mod de a educa oamenii în scopuri ecologice este de a-i pune chiar pe ei să se implice. Tinerii sunt noua generație, căreia îi pasă de viitorul planetei și prezervarea mediului înconjurător.

CITEȘTE ȘI: Top 10 cele mai frumoase paduri din lume FOTO

Suntem bucuroși ca am reușit sa captăm atenția Eco Sud și pe cea a primăriei Vidra pentru a-i mobiliza în acțiuni care țin de mediul înconjurător. Cu sprijinul Directorului liceului „Alexandru Rosetti” din Vidra, al doamnei Profesor Stancu si al cadrelor didactice de pe raza comunei, și chiar cu sprijinul primarului în funcție, domnul Marian Tudor, am mobilizat peste 200 de voluntari, majoritatea copii” a declarat Marius Stratulat, președintele asociației Help to Heart – Împreună schimbăm atitudini.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top