Connect with us
Actorul Bogdan Mușatescu, fiul dramaturgului Tudor Mușatescu, a murit la vârsta de 75 de ani, a anunțat Teatrul I.L. Caragiale.

Știri

Actorul Bogdan Mușatescu, fiul lui Tudor Mușatescu, a murit

Actorul Bogdan Mușatescu a murit la vârsta de 75 de ani. Anunțul a fost făcut de Teatrul Național I.L Caragiale.

Bogdan Mușatescu era fiul dramaturgului și umoristului Tudor Mușatescu, autorul celebrelor comedii „Titanic vals” și „Visul unei nopți de iarnă”.

Citește și: Andreea Marin, in doliu! A murit…

Potrivit site-ului Teatrului Naţional, primul rol al acestuia a fost Pajul, din spectacolul „Maria Stuart” de Friedrich Schiller, în regia Miron Nicolescu, în anul 1964, urmat de roluri în spectacole semnate de Sică Alexandrescu, Moni Ghelerter, Horea Popescu, Radu Penciulescu, Ion Cojar, Grigore Gonţa, Victor Ioan Frunză, Felix Alexa. El a mai avut şi alte roluri în teatru radiofonic şi în televiziune. A fost, de asemenea, asistent de regie, în 1983, la spectacole regizate de Grigore Gonţa şi Mihai Berechet.

Citește și: O mare artistă a României a murit

Decesul lui Bogdan Mușatescu este deplâns și de actorul Mihai Mălaimare.

„Anul începe rău, cu moartea colegului meu de Național, Bogdan Mușatescu, un om de o rară frumusețe sufletească, om care a îndurat cu o extraordinară demnitate povara celebrității numelui său și care a câștigat bătălia pe care a dus-o permanent cu sine. Într-o echipă de tineri cum eram noi la Național, Bobi făcea legătura dintre generații și dintre noi înșine. Să-l aibă Dumnezeu în grija sa!”, a scris actorul Facebook.

Înmormântarea va avea loc joi, 5 ianuarie 2017, ora 13.00, la Cimitirul Bellu, în capela căruia se află depus.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top