Connect with us
Compozitoarea Camelia Dăscălescu a murit cu câteva zile înainte să împlinească vârsta de 96 de ani.

Știri

A murit compozitoarea Camelia Dăscălescu

Compozitoarea Camelia Dăscălescu a murit cu câteva zile înainte să împlinească 96 de ani. Ea a fost omul care a marcat cariera unei generații de mari artiști români, precum Dan Spătaru, Cornel Constantiniu, Anda Călugăreanu, Petre Geambaşu, Doina Spătaru, Margareta Pâslaru, Pompilia Stoian.

Camelia Dăscălescu (foto dreapta) a avut o carieră remarcabilă, întinsă pe parcursul a zeci de ani. A primit numeroase premiii, precum cele ale festivalului de muzică ușoară de la Mamaia și premiile Uniuncii Compozitorilor și Muzicologilor.

În cadrul unei ceremonii desfăşurate, la 31 mai 2004, la Palatul Cotroceni, preşedintele Ion Iliescu i-a conferit Cameliei Dăscălescu Ordinul ”Meritul Cultural” în grad de Cavaler.

Citește și: A murit mama unei actrite cunoscute de toata lumea

Printre cele mai cunoscute melodii compuse de ea se numără ”Ploua mărunt şi ne plimbam” (1967), ”Florile ţi-au spus” (1969), Va fi soare mereu”(1973), ”Mare, eşti minunată, marea mea”(1974), ”Nu vom şti niciodată” (1974), ”Pentru tot ce ne-am visat” (1975), ”Fata şi marea” (1975), ”Suflet îndrăgostit” (1976), ”Dragostea mea” (1992), ”Alb, albastru, violet” (1992)

„Sunt profund dezamăgită de faptul că nimeni din mass-media nu a scris, nu a spus ceva despre moartea sa, despre OMUL, profesionistul Camelia Dăscălescu. E trist, ruşinos, dureros că nu ştim să ne apreciem valorile cât sunt în viaţă si nici atunci când nu mai sunt! Sincere condoleanţe familiei! Dumnezeu să o ierte!”, a declarat interpreta de muzică uşoară Stela Enache, pentru adevarul.ro.

1 Comment

1 Comment

  1. Veronic

    2017-01-04T00:13:15+02:00 at 0:13

    Articolul se referă la dispariția Cameliei Dăscălescu…alegeți o fotografie portret a compozitoarei, din RESPECT pentru dispărută și pentru cei care apar în fotografia afișată!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top