Știri

Actorul George Țoropoc a murit la vârsta de 63 de ani

Actorul George Țoropoc a murit la vârsta de 63 de ani. Actorul brăilean a părăsit scena Teatrului”Maria Filotti” lăsând în urma sa peste 70 de roluri.

Citește și: A murit Iosefina Stoia, actriţă a teatrului românesc

Citește și: Regizorul Andrzej Wajda a murit la vârsta de 90 de ani

Pe pagina de internet a teatrului „Maria Filotti”, din Brăila, a apărut un mesaj de condoleanțe.

„O zi tristă pentru colegii din Teatrul ”MARIA FILOTTI” și deopotrivă pentru spectatorii brăileni dar nu numai, pentru cei ce l-au cunoscut și apreciat pe actorul și omul GEORGE ȚOROPOC , care ne-a părăsit atât de devreme, când avea sigur încă multe de spus pentru scenă! Regretăm enorm disparița lui, transmitem condoleanțe familiei îindoliate și ne rugăm de bunul Dumnezeu să ii ierte lui George toate păcatele! Drum bun, prieten drag și neprețuit! Dumnezeu să îl odihnească!

Ieri, 1 noiembrie, la vîrsta de 63 de ani, actorul brăilean George Țoropoc a încetat din viață. Născut la București pe 4 iunie 1953, a urmat Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale Bucureşti, specialitatea actorie, clasa prof. univ. Leopoldina Bălănuţă. De-a lungul carierei sale a activat pe scenele teatrelor din Botoșani, Sf. Gheorghe, Teatrul ”Masca” din București, Giurgiu, însă cea mai îndelungată și prolifică activitate artistică s-a petrecut la Brăila, scenă pe care a creat peste 70 de roluri memorabile, sub bagheta regizorală a unor maeștri ai teatrului românesc, precum: Marius Popescu, Constantin Codrescu, George Motoi, Alexa Visarion, Mihai Mălaimare, Cătălina Buzoianu, Mihai Lungeanu, Dragoș Galgoțiu, Dominic Dembinschi ș.a.

Dumnezeu să te odihnească în pace!”, este mesajul scris de colegii actorului.

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More