Anunț crucial pentru pensiile românilor! Decizia a fost luată în urmă cu scurt timp

17.05.2017
Anunț crucial pentru pensiile românilor! Decizia a fost luată în urmă cu scurt timp

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat că le-a cerut parlamentarilor din Coaliția de guvernământ să înceteze discuțiile despre pensii, în cadrul dezbaterilor privind Legea unică a salarizării. Totodată, astăzi s-a luat decizia în comisia de muncă din Senat să se suspende actualizarea pensiilor de serviciu pentru mai multe categorii în funcție de majorarea salariilor până la 1 ianuarie 2019, la propunerea ministerului Muncii.

”Am cerut să se retragă din textul Legii  salarizării Articolul 40  referitor la pensiile de serviciu. Nu e nici locul, nici momentul să abordăm problemele legate de pensii. În acest domeniu e nevoie de o analiză mai amplă, care să asigure echitatea în sistemul de pensii în ansamblul său.

Este clar că sistemul de pensii necesită o discuție separată.  Din acest motiv, până  vom aborda legea pensiilor, evident cu consultarea asociațiilor de pensionari, cred că e mai înțelept să eliminăm prevederile legate de pensii din Legea salarizării unitare.” a declarat președintele PSD într-o reacție pentru stiripesurse.ro.

Actualizarea pensiilor, suspendată până pe 1 ianuarie 2019

„Până la 1 ianuarie 2019 se suspendă temporar actualizarea în funcţie de majorarea salariilor, soldelor, indemnizaţiilor de încadrare şi indemnizaţiilor lunare a pensiilor de serviciu ale funcţionarilor publici parlamentari, ale membrilor Corpului diplomatic şi consular, ale judecătorilor şi procurorilor, ale militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul penitenciar, ale auditorilor publici externi, precum şi actualizarea indemnizaţiei pentru limită de vârstă de care beneficiază deputaţii şi senatorii”, se precizează într-un amendament propus de Ministerul Muncii.

Iniţial, în textul proiectului de lege se preciza că aceste pensii de serviciu se actualizează odată cu aplicarea integrală a legii, adică din anul 2022.

Citește și: BANI PENTRU ROMANI, GARANTAT DE LA STAT! Iata ce trebuie sa faci!

Citește și: Olguta Vasilescu arunca bomba! Ce se intampla, de fapt, cu pensiile!