Connect with us
Aeroportul International Los Angeles a fost evacuat

Știri

UPDATE: Aeroport evacuat in urma unui presupus atac armat: Alerta de securitate falsa

Pasagerii de pe aeroportului international Los Angeles au fost evacuati dupa ce a fost raportat un presupus atac armat. Martorii sustin ca au auzit impuscaturi de arma in timp ce se aflau la terminalul plecari.

Citeste si: Accident in Algeria. 9 copii si-au pierdut viata.

Citeste si: Atac la o biserica din Indonesia. Preotul a fost ranit

Update 12:06: Politia a declarat ca informatiile potrivit carora au fost auzite focuri de arma nu se confirma si este vorba de „zgomote puternice”. Cu toate acestea, cercetarile continua pentru a se stabili ce anume a provocat aceste zgomote, informeaza BBC.

Stire initiala:
Departamentul de Politie din Los Angeles a anuntat ca investigheaza posibilitatea prezentei unui atacator inarmat in incinta aeroportului international Los Angeles, in vreme ce imaginile de pe retelele de socializare demostreaza o aparenta evacuare a persoanelor din terminalul de plecari, informeaza RT si Reuters.

De asemenea, politistii americani verifica in acest moment situatia din interiorul aeroportului, iar masuri de precautie au fost luate pentru a asigura sigurata publicului.

Se pare ca mai multe persoane s-au ascuns in toaletele din terminalul 6, iar martorii sustin ca au auzit focuri de arma in terminalele 1,5 si 7.

Administratia Federala de Aviatie (FAA) a blocat avioanele pe pista aeroportului international pana la ora locala 22.00 (08.00 ora Romaniei).

Los Angeles International Airport este aeroportul principal care deserveste Los Angeles in zona Greater, a doua zona metropolitana din Statele Unite ale Americii in ceea ce priveste populatia.

Aeroportul este situat in sud-vestul Los Angeles, de-a lungul coastei Pacificului in cartierul Westchester.

Acesta este detinut si operat de catre o agentie a guvernului orasului Los Angeles, cunoscuta anterior ca si Departamentul de Aeroporturi. In 2012, Los Angeles a fost al saselea cel mai aglomerat aeroport din lume, in functie de volumul de pasageri manipulat, cu 63,688,121 de pasageri manipulati in acel an, ceea ce a semnificat o crestere de 3% fata de 2011.

Aeroportul a obtinut titlul de cel mai aglomerat aeroport de origine si de destinatie din lume in 2011, ceea ce inseamna ca a avut cei mai multi pasageri si este al treilea cel mai aglomerat din lume in ceea ce priveste miscarile de aeronave. De asemenea, este singurul aeroport aflat intre primele cinci aeroporturi din SUA atat pentru traficul de pasageri cat si pentru cel de marfa.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top