Afla care sunt beneficiile consumului de Sfecla Rosie

Conform studiilor, romanii foloseau Sfecla rosie ca tratament impotriva febrei si a problemelor digestive.

Unul dintre cele mai mari beneficii aduse de Sfecla rosie consta in pigmentul sau numit Betalain, un puternic antioxidant, anti-inflamator si care ajuta in curele de detoxifiere.

Sucul de Sfecla rosie poate spori rezistenta fizica permitandu-va sa va antrenati mai mult timp, ajuta la circulatia sangelui in organism si poate reduce presiunea arteriala. In mod traditional oamenii au folosit de-a lungul timpului sucul de Sfecla rosie pentru a ajuta in tratarea anumitor afectiuni cum ar fi: anemia, boli ale pielii, oboseala, probleme cu vederea.

TE POATE INTERESA SI: Ce se întâmplă dacă mănânci usturoi cu miere pe stomacul gol, timp de 7 zile

Important de stiut despre Sfecla rosie:

  • Sucul de sfecla poate schimba culoarea urinei si a scaunului
  • Beneficiile sucului de Sfecla sunt destul de puternice. Puteti creste treptat doza de la o cana la doua pe saptamana
  • Beti sucul crud pentru a putea profita pe deplin de substantele nutritive, ele pierzandu-se atunci cand sunt gatite.
  • Folositi intreaga leguma pentru a face sucul cu tot cu radacina verde. Radacina contine mare parte din vitamile si mineralele sanatoase ale legumei.

Afla care sunt beneficiile consumului de Sfecla Rosie!

TE POATE INTERESA SI: Amestecul minune care previne cancerul si diabetul, in timp ce te ajuta sa slabesti

Reteta de detoxifiere cu Sfecla rosie:

  • Se taie crestetul sfeclelor cam 2 cm si se spala bine fara a se elimina primul strat pentru  a-si pastra mai bine aroma
  • Treceti sfeclele prin uleiul de masline si siropul de artar apoi puneti-le intr-o tava, dati-le la cuptorul incins  la 350 de grade pentru circa 45 de minute, dar nu uitati ca la fiecare 15 minute sa le intoarceti
  • Pentru a verifica daca sunt gata, introduceti varful unui cutit in mijlocul sfeclei si scoateti-le din cuptor atunci cand sunt putin crocante. Decojiti-le de primul strat si taiati-le in sferturi.
  • Pentru dressing trebuie sa bateti cu telul uleiul de alune, iaurtul si sucul de portocale pana ce se omogenizeaza. Adaugati treptat sucul de lamaie si un praf de sare.
  • Impartiti frunzele de spanac baby in 6 farfurii pentru salata. Montati bucatile de sfecla in centru apoi imprastiati alunele si maslinele. Amestecati dressing-ul inca o data apoi stropiti salata astfel incat sa combine toate aromele.

 

Acest articol a fost actualizat la: 2016-04-01T10:43:52+03:00 10:43

Share
Scris de
Daria Ciuca

Acest site foloseste cookies.

Read More