Connect with us
Omul care a descoperit formația The Beatles, dar și primul impresar, Alan Willims, a murit la vârsta de 86 de ani.

Știri

Alan Williams, primul manager al formației The Beatles, a murit

The Beatles a primit cea mai tristă veste. Cel care a descoperit trupa, dar și primul manager a murit. Alan Williams s-a stins la vârsta de 86 de ani.

Clubul Jacaranda din Liverpool a transmis această tristă informație. Acest club a fost fondat de Williams, iar The Beatles a cântat ocazional, în perioada mai – august 1960. El a deţinut, tot în Liverpool, şi Blue Angel.

”Suntem întristaţi să aflăm de moartea lui Allan Williams. Gândurile noastre merg către familia sa în aceste momente triste. Allan a fost un prieten pentru mulţi dintre noi, cei de la Beatles Story, şi moştenirea lui va fi spusă ani de acum încolo”, a transmis Martin King, reprezentant al expoziţiei The Beatles Story din Liverpool, citat de The Guardian.

Cine a fost Alan Williams

Williams a fost o figură importantă a scenei muzicale din Liverpool timp de aproximativ 60 de ani. Însă el este recunoscut – în principal – ca primul manager al formaţiei britanice.

Allan Williams este cel care i-a dus pe membrii formației The Beatles la Hamburg, în august 1960.

Relaţia profesională a lui Allan Williams cu prestigioasa formație s-a încheiat în 1961. Decizia a fost luată după ce, aflaţi în Hamburg, muzicienii au renunţat la serviciile lui, în urma unor discuţii legate de 10 procente din încasări pe care le solicita.

Citește și: Debbie Reynolds a murit !

Prietenia lor, însă, a continuat. Paul McCartney l-a descris în ”The Beatles Anthology” ca fiind ”un tip minunat”, iar John Lennon i-a dedicat ”The Man Who Gave the Beatles Away” (1975).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top