Connect with us

Știri

ALEGERI ANTICIPATE! Opoziția lansează un nou scenariu. În ce situație se poate realiza

Opoziția cere alegeri anticipate după ce PSD a schimbat încă un premier. Liderii de la PNL și USR spun că nu vor vota niciun guvern al PSD.

Președintele PNL Ludovic Orban a spus că delegația liberalilor care va merge mâine la Cotroceni va cere organizarea de alegeri anticipate.

În cazul în care această variantă nu va fi agreată de Klaus Iohannis, Orban a mai spus că PNL nu va refuza răspunderea de a forma majoritatea de sprijin a unui guvern, fără PSD.

Și Alina Gorghiu a cerut alegeri anticipate, însă a precizat că acest lucru este „imposibil”.

„Al doilea Guvern PSD dărâmat tot de PSD pentru pofta ce-a poftit-o Daddy Dragnea. Penibil, nu? Consecințele le calculează cineva din PSD, consecințe pentru mediul economic, investitori, parteneriate externe, credibilitatea instituțiilor etc?

Citește și: Lia Olguța Vasilescu, amenințări către Klaus Iohannis. Ce îi cere ministrul

PSD nu se ocupă de programul de guvernare, de promisiunile din campanie, ci de agenda personală a şefului…Trist rău!

PSD îşi bate joc de încrederea pe care a primit-o de la români. Aruncând mereu ideea „noi am câştigat alegerile”, aceşti oameni îşi permit să se folosească de instituţiile fundamentale ale statului pentru mofurile unui om.

PSD nu guvernează pentru România, ci pentru Liviu Dragnea şi e în permanenţă într-o campanie de victimizare și de arătare a vinovaților oriunde, mai puţin în curtea lor.

Citește și: Mihai Fifor este premierul interimar al României. Cu ce s-a făcut remarcat

Între timp, România pică în ochii partenerilor externi, economia se duce la vale, moneda se devalorizează, inflaţia creşte, se pierd fonduri europene, iar mediul de afaceri este bulversat.

Un gest rezonabil ar fi ca acest partid să se retragă de la guvernare pentru că nu mai are capacitatea de a o duce mai departe.

Alegerile anticipate ar fi singura soluţie pentru depășirea acestei crize fără sfârșit și revenirea la normal. Din păcate este imposibil.

Vedem azi o nouă zi, un alt circ pe stânga.”, scrie Alina Gorghiu pe Facebook.

După ședința CExN al PSD de ieri, și USR a solicitat alegeri anticipate.

USR consideră că retragerea sprijinului politic pentru guvernul Tudose, al doilea guvern în 12 luni, confirmă eşecul majorităţii PSD-ALDE de a asigura guvernarea României.

USR îi cere preşedintelui Iohannis să refuze desemnarea unui nou prim-ministru din partea PSD-ALDE”, se arată într-un comunicat al Uniunii remis după şedinţa CExN al PSD.

USR subliniază că România are nevoie de o guvernare stabilă, cinstită şi competentă, care să funcţioneze în interesul societăţii, ”nu ca să-i scape de închisoare pe Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi politicienii penali ai PSD şi ALDE”.

”Uniunea Salvaţi România susţine soluţia alegerilor anticipate deoarece coaliţia PSD-ALDE şi-a pierdut orice fel de legitimitate de a mai guverna România.

Orice guvern va fi mai bun decât Guvernul PSD-ALDE care de un an de zile lucrează pentru interesul exclusiv al liderului PSD”, se mai arată în comunicat.

Marți, Dan Barna, liderul USR, a spus că Uniunea susține orice variantă care va aduce PSD în Opoziție.

„Orice premier va numi PSD-ul – și accentuez orice premier va numi PSD-ul – cu excepția lui Liviu Dragnea, care legal nu poate să fie premier, nu face decât să deschidă piața pariurilor, cât va rezista. (…)

USR va susține orice variantă prin PSD ajunge în opoziție”, a spus Barna.

„Orice variantă pe care președintele Klaus Iohannis va reuși să o contureze, în urma căreia PSD va ajunge în opoziție, va fi susținută de către noi”, a mai spus Dan Barna.

Reamintim că PSD a decis să o propună pe Viorica Dăncilă pentru postul de prim-ministru, după ce Mihai Tudose a demisionat.

Conform Constituției. organizarea alegerilor anticipate se poate face:

După consultarea președinților celor două Camere și a liderilor grupurilor parlamentare, Președintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare și numai după respingerea a cel puțin două solicitări de învestitură.

Citește și: Viorica Dăncilă, noua propunere de premier a PSD

 

Foto: Hepta.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top