Connect with us
Hillary Clinton l-a criticat pe contracandidatul sau la Casa Alba, Donald Trump, dupa ce acesta l-a laudat pe Vladimir Putin.

Știri

Alegeri SUA 2016: Clinton il critica pe Trump pentru declaratiile acestuia despre Putin

Candidata democrata la alegerile prezidentiale din SUA, Hillary Clinton, l-a criticat joi pe rivalul sau republican Donald Trump, pentru ca l-a laudat pe liderul de la Kremlin , Vladimir Putin, relateaza Associated Press.

“Fiecare republican care a fost sau vrea sa fie ales in aceasta tara ar trebui intrebat daca este acord cu Donald Trump in aceasta privinta”, a spus Clinton intr-o conferinta de presa, potrivit news.ro.

Fostul secretar de stat a subliniat ca laudarea lui Putin nu este numai „lipsita de patriotism”, ci si “infricosatoare”. „Sugereaza ca il va lasa pe Putin sa faca orice vrea Putin sa faca si apoi ii va gasi scuze”, a avertizat ea.

De asemenea, Clinton a condamnat faptul ca Trump a discutat despre lucruri pe care le-a aflat in timpul briefingurilor secrete de securitate, ceea ce este “complet neadecvat si lipsit de disciplina”.

Citeste si: Alegeri SUA 2016: Trump a devansat-o cu un punct pe Hillary Clinton in sondaje

Echipa de campanie a lui Trump a reactionat la declaratiile lui Clinton, spunand ca aceasta recurge la atacuri “lipsite de onestitate”. “Acestea sunt atacuri disperate ale unei campanii (…) care se prabuseste in sondaje si caracteristici ale cuiva complet nepotrivit sa fie presedintele Statelor Unite”, a declarant consilierul de comunicare al lui Trump, Jason Miller.
Republicanul Donald Trump a declarat miercuri seara ca presedintele rus Vladimir Putin este un lider mult mai bun decat presedintele american Barack Obama.

”Cred ca voi putea sa ma inteleg cu el (Putin – n.r.). El este un lider. Mult mai lider decat presedintele nostru. Nu ar fi minunat daca am putea sa colaboram? Nu ar fi un lucru minunat?”, a declarat miliardarul.

Declaratia controversata a miliardarului republican a avut loc in cadrul unui forum televizat cu democrata Hillary Clinton, insa nu este prima data cand acesta lauda stilul de conducere impus de Vladimir Putin.

Prima dezbatere electorala dintre cei doi candidati prezidentiali este programata sa aiba loc la 26 septembrie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top