Connect with us
Donald Trump

Știri

Alegeri SUA 2016: Donald Trump pare sa-si atenueze pozitia impotriva migrantilor ilegali

Alegeri SUA 2016. Aceste declaratii ale lui Kellyanne Conway par sa indice o atenuare a intentiilor candidatului republican in acest domeniu devenit punctul forte al campaniei sale, chiar daca Conway a dezmintit orice repliere din partea miliardarului.

Pe de alta parte, Trump a promis in trecut sa infiinteze o forta speciala cu misiunea de a expulza milioanele de imigrati ilegali — dintre care cel putin jumatate sunt mexicani — care traiesc pe teritoriul american.

Democratii au explicat ca aceasta uriasa misiune — poate chiar irealizabila — s-ar traduce prin destramarea a zeci de mii de familii, instalate adesea de mai multi ani in SUA si care participa activ la cresterea economica a tarii.

Intervievata duminica de CNN, Kellyanne Conway nu a reafirmat clar promisiunea lui Trump de a-i expulza pe cei 11 milioane de migranti ilegali, pe care ii acuza ca ar contribui la somajul cetatenilor americani.

Alegeri SUA 2016. Trump, a spus ea, ‘apara aplicarea legii, care ne face sa-i respectam pe americanii care cauta locuri de munca bine remunerate si sa fim corecti si sa dam dovada de umanitate fata de cei care traiesc printre noi.’

in cautarea sprijinului in cadrul electoratului hispanic — importanta sursa de voturi in SUA — Donald Trump s-a intalnit vineri cu reprezentanti ai acestei comunitati.

Donald Trump

Donald Trump

Potrivit unui participant la aceasta reuniune cu usile inchise, tabara Trump ar fi de acum inainte deschisa sugestiilor care sa permita mentinerea in tara a unor migranti ilegali, cu conditia ca acestora sa nu li se acorde cetatenie americana.

Daca aceasta pozitie se confirma, ea ar constitui un reviriment in programul candidatului, care incearca sa se relanseze de pe baze noi in sondaje pentru a recastiga terenul pierdut in fata lui Hillary Clinton.

Responsabila de impulsionarea acestei noi strategii, Kellyanne Conway — o specialista in comunicare si mama a patru copii — este prezentata deja drept cea care ar putea sa-l ‘imblanzeasca’ pe exuberantul si provocatorul Donald Trump.

Alegeri SUA 2016. Remanierea echipei de campanie a lui Trump a fost interpretata initial de analisti ca prefigurand o revenire a candidatului la stilul sau personal, la discursurile fara complexe si populiste, nu lipsite de improvizatii si derapaje.

Dar Trump a pus capat acestor comentarii politice adoptand de miercuri, dimpotriva, un stil mai uman si consensual, atenuandu-si luarile de cuvant publice si recurgand mai des la citirea discursurilor de pe teleprompter.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top