Connect with us
Hillary Clinton depaseste 50% din intentiile de vot fata de contracandidatul sau Donald Trump

Știri

Alegeri SUA 2016: Hillary Clinton il depaseste pe Donald Trump la intentiile de vot

Hillary Clinton a intrunit 51% din intentiile de vot pentru alegerile prezidentiale americane, fata de contracandidatul sau Donald Trump, care nu reuseste sa se restabileasca dupa o vara dificila, potrivit unui sondaj de opinie publicat joi, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Citeste si: ALEGERI SUA 2016: Donald Trump, noi acuzatii grave la adresa sotilor Clinton

Citeste si: Alegeri SUA 2016: Donald Trump pare sa-si atenueze pozitia impotriva migrantilor ilegali

Candidatul republican la Casa Alba a fost creditat cu 41% din intentiile de vot ale americanilor care se vor prezenta la urne in noiembrie, se arata intr-un studiu al Universitatii Quinnipiac.

In prezenta unor terti candidati, democrata Hillary Clinton ramane de asemenea in frunte cu 45% fata de 38% pentru Donald Trump, fiind urmati de candidatul Partidului Libertarian Gary Johnson (10%) si candidata Partidului Verzilor, Jill Stein (4%), marja de eroare fiind de 2,5%.

In medie, Hillary Clinton este creditata cu 47,7% din voturi fata de 41,7% pentru Donald Trump, potrivit site-ului Real Clear Politics. Trei sondaje realizate de la inceputul lunii august o crediteaza pe candidata democrata cu 50% din intentiile de vot. Ea isi mentine de asemenea avansul in toate sondajele care ii includ pe ceilalti doi candidati Gary Johnson si Jill Stein.

In acelasi timp, curg atacurile intre cei doi candidati. Donald Trump, candidatul republicanilor la Casa Alba, i-a cerut contracandidatei democrate Hillary Clinton sa inchida ONG-ul Clinton Foundation, finantat de fostul presedinte Bill Clinton. Prezidentiabilul republican a afirmat ca aceasta este o „organizatie corupta”, nu una care sa faca acte de caritate, relateaza AFP.

”Sumele implicate, precum şi favorurile indeplinite cer o investigatie extensiva, care sa fie condusa de un procuror special, imediat, imediat”, a declarat Donald Trump in fata sustinatorilor sai, care au inceput sa scandeze: „Inchide-o! Inchide-o!”.

Trump a cerut ca un procuror special sa ancheteze Clinton Foundation, dupa ce anterior acuzase Departamentul de Justitie si FBI ca au reabiliat-o pe Hillary Clinton in timpul investigatiei privind folosirea unui sever privat de e-mail.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top