Alegeri SUA: Secţiile de vot s-au închis în West Virginia, Ohio şi părţi din Carolina de Nord

09.11.2016
Alegeri SUA: Secţiile de vot s-au închis în West Virginia, Ohio şi părţi din Carolina de Nord

Secţiile de vot s-au închis la ora locală 19.30 (2.30 ora României) în West Virginia (cinci electori), tradiţional republicană, precum şi în statul cheie Ohio (18 electori).

VEZI aici rezultatele la alegerile din SUA

În Carolina de Nord, unde votul urma să se încheie la aceeaşi oră, autorităţile au permis prelungirea programului în opt secţii, cu până la 60 de minute, după ce sistemul electronic de vot s-a defectat şi a întârziat procesul.

LIVE – Alegeri SUA 2016, rezultate, EXIT Poll

Potrivit analiştilor, şansele lui Trump depind de rezultatele sale din Florida, Michigan, Carolina de Nord, Ohio, dar şi din Pennsylvania. Mai exact, pentru ca Trump să câştige, trebuie să obţină victoria în majoritatea acestor state.

Dacă Trump nu câştigă Florida, Michigan şi Pennsylvania, Clinton are, practic, victoria asigurată.

Donald Trump va câştiga în West Virginia, potrivit proiecţiilor CNN

Donald Trump va câştiga în West Virginia, stat tradiţional republican ce pune în joc cinci mari electori, potrivit proiecţiilor CNN.

În Carolina de Nord, stat cu 15 electori şi pe care Trump trebuie să îl câştige pentru a avea şanse la Casa Albă, cursa este prea strânsă pentru a face proiecţii.

În Carolina de Nord, unde votul urma să se încheie la la 19.30 (2.30 ora României), autorităţile au permis prelungirea programului în opt secţii, cu până la 60 de minute, după ce sistemul electronic de vot s-a defectat şi a întârziat procesul.

Cursa este prea strânsă pentru proiecţii şi în Ohio, stat cu 18 electori în joc.

În aceste condiţii, Donald Trump are în prezent 24 de elctori, iar Clinton trei.