Alertă în București: Dosar penal pentru că a tușit în fața unei persoane care trecea pe stradă

26.03.2020
Alertă în București: Dosar penal pentru că a tușit în fața unei persoane care trecea pe stradă

Un bărbat din București s-a ales cu dosar penal pentru că făcut o farsă, tușind în fața unei persoane pe care nu o cunoștea. Victima s-a speriat pe fondul transmiterii coronavirusului și a alertat Poliția. Aceasta a povestit că din senin, în Centrul Vechi al Capitalei, o persoană costumată asemănător unui tufiș a tușit în fața ei. Scena ar fi fost filmată de un alt bărbat pentru a publica farsa pe internet. 

„În data de 18.03.2020, în jurul orei 17:00, agenți de poliție din cadrul Secției de Poliție Centrul Vechi s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe strada Halelor din București, sector 3, în timp ce un bărbat filma cu o cameră video, pentru a publica farsa pe internet, un alt bărbat, îmbrăcat într-un costum artizanal din frunze asemănător unui tufiș, ar fi speriat trecătorii ieșindu-le brusc în față, s-ar fi apropiat de persoana vătămată prin surprindere și i-ar fi tușit în față de la o distanță de câțiva centimetri, provocându-i o stare de temere, în contextul răspândirii epidemiei COVID-19”, au precizat reprezentanții Poliției.

Victima a depus plângere penală iar acum, bărbatul care a făcut farsa este urmărit penal pentru ăvârșirea infracțiunilor de amenințare, prev. de art. 206 alin. (1) din Codul penal și zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. (1) din Codul penal.

Dosarul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *