Connect with us
Alertă în Iași! Peste 500 de deținuți au fost evacuați din Penitenciarul de Maximă Siguranță

Știri

Alertă în Iași! Peste 500 de deținuți au fost evacuați din Penitenciarul de Maximă Siguranță

Din cauza pericolului de a se prăbuși, peste 500 de deţinuţi din corpul A al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi sunt mutaţi, în această perioadă, în alte unităţi de detenţie din ţară.

Liderul Sindicatului din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi, Dan Scarlii, a declarat, pentru AGERPRES, că de la sfârşitul săptămânii trecute au fost transferaţi 450 de deţinuţi, alţi aproximativ 100 urmând să fie transferaţi în aceste zile.

„Pentru a preveni orice eveniment neplăcut, s-a luat măsura golirii clădirii. Imobilul e cel mai vechi de aici. Deja au fost transferaţi o parte dintre deţinuţi. Au mai rămas câţiva de transferat. Nu putem spune că am fost în pericol. Clădirea a fost expertizată cu risc seismic, nu au căzut plafoane şi nu au fost alte probleme de genul acesta. Ştiind că imobilul are risc seismic normal, exista o temere, exista o stare de disconfort”, a precizat Dan Scarlii.

Potrivit unui comunicat remis de conducerea Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi, la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi al unităţilor subordonate se derulează, în mod constant, un proces de inventariere şi clasificare a spaţiilor de deţinere, din punctul de vedere al condiţiilor de detenţie, al condiţiilor de muncă şi al siguranţei în exploatare, motiv pentru care, la nivelul Penitenciarului Iaşi, un imobil vechi, construit în anii ’50, va intra într-un proces de modernizare.

Conform documentului, aproximativ 500 de deţinuţi cazaţi în acest spaţiu sunt relocaţi în alte unităţi penitenciare din ţară.

Un nou pavilion se va construi la Penitenciarul Iași

„La nivelul Penitenciarului Iaşi, sunt programate lucrări de investiţii care vizează şi construirea unui nou pavilion de deţinere, cu o capacitate de cca. 600 de locuri, pentru care au fost elaborate nota conceptuală şi tema de proiectare.

Totodată, modernizarea imobilului supus atenţiei şi aducerea acestuia la standardele europene se încadrează în coordonatele angajamentului asumat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Ministerul Justiţiei, inclusiv prin Calendarul de măsuri CEDO, care vizează îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie”, se precizează în comunicat.

 

CITEȘTE ȘI: Avocatul Poporului a solicitat relocarea unor deținuți de la Penitenciarul Ploiești! Un deținut a intrat în greva foamei
Un deținut s-a spânzurat în penitenciarul din Târgu Jiu. A fost deschisă o anchetă
Primii deținuți eliberați din Penitenciarul Poarta Albă

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top