Connect with us
Alertă în opt județe, după ce mai multe persoane s-au îmbolnăvit de trichineloză. Aceștia au cumpărat carne care nu a fost testată pentru a fi depistată boala.

Știri

Alertă în opt județe, după ce mai mulți români s-au îmbolnăvit de trichineloză

Alertă în opt județe, după ce mai multe persoane s-au îmbolnăvit de trichineloză. Aceștia au cumpărat carne care nu a fost testată pentru a fi depistată boala.

Mai mulți români s-au îmbolnăvit cu parazitul trichinella, iar numărul ar putea crește, deoarece este sezonul tăierii porcilor. Pe 20 decembrie, de Ignat, mulți români își vor sacrifica porcii.

Trichineloza sau trichinoza este o boala parazitară cosmopolită, contractată de om prin consumul de carne crudă sau insuficient preparată termic care conține larvele infestante a unui nematod vivipar din genul Trichinella.

Președintele de la Asociația pentru Protecția Consumatorilor are câteva sfaturi pentru cei care cumpără carne de la țărani.

”Cei care achiziționeză carne de porc de la țărani trebuie să solicite dovada efectuării acelei analize. Producătorii trebuie să știe că acele laboratoare au program prelungit pentru verificarea acelui parazit. Costel Stanciu, de la Asociația pntru Protecția Consumatorilor.

Carnea trebuie verificată de trichineloză la laborator

”Carnea provenită de la hypermarket este mai ieftină. Carnea provenită de la gospodăriile țăranilor este mai gustoasă. Sunt crescuți cu cereale și au un gust deosebit. Trebuie acordată această atenție”, a mai spus Costel Stanciu.

Citește și: Agresorii din Botoșani, reținuți. Au bătut și jefuit cinci femei
Testul pentru depistarea trichinelozei în carnea de porc costă doar câțiva lei. Cu toate acestea, carnea animalelor sacrificate în gospodării nu este testată întotdeauna, deşi acest lucru este obligatoriu.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top