Connect with us
ALERTĂ Un tren cu 20 de vagoane a deraiat în Mehedinți

Știri

ALERTĂ Un tren cu 20 de vagoane a deraiat în Mehedinți

Este alertă în această dimineaţă. Totul după ce un tren cu 20 de vagoane de motorina a deraiat in Mehedinti. Trei dintre vagoane au iesit de pe sina. Dintr-un vagon se scurge motorina.

ACTUALIZARE 09:50 Accidentul a avut loc la aproximativ 200 de metri de locuințele din zonă, viața localnicilor nefiind pusă în pericol, spune Cristian Stanciu, şef de birou ISU Drobeta.

„O garnitură de tren formată din 20 de vagoane a deraiat, ultimele 4 vagoane erau deraiate, iar unul dintre ele era răsturnat și prezenta scurgeri minore de carburant.

În urma deraierii, cel mai important, nu au rezultat victime și nici nu sunt puse în pericol persoane, locuințe sau alte bunuri, incidentul producandu-se la aproximativ 200 de metri de prima locuință din zonă. Transportul feroviar între Craiova și Turnu Severin este blocat.

Calea ferată, am înțeles că este afectată și o să mai dureza până o să se reia circulația. În acest moment sunt scurgeri minore, sub formă de picături de motorină și se acționează cu matertial absorbant.”

Un tren care transporta motorină a deraiat

Potrivit IGSU, in zona s-a montat un dispozitiv de protectie si se asteapta interventia reprezentilor CFR cu echipament auxiliar pentru transferul combustibilului si repunerea vagonului pe sine.

La fata locului sunt 3 echipaje de pompieri si un echipaj cu autospeciala CBRN (destinata interventiei in cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice si radiologice si pentru decontaminarea personalului de interventie si a celui afectat)

Pentru mentinerea traficului feroviar de calatori operational, CFR SA asigura transbordare cu mijloace auto intre statiile Drobeta Turnu Severin – Garnita (si retur), calatorii fiind preluati din aceste statii de alte trenuri care circula pe aceleasi rute.

Trenurile inscrise in circulatie pana la ora 12.00 pentru care se asigura transbordare auto sunt R 9501, R 9504, IR 1797. IR 1692, IR 1591 si IR 1590.

Un tren care transporta motorină a deraiat

Echipele de interventie ale CFR SA vor actiona la fata locului cu un tren de ajutor si o macare de mare tonaj pentru repunerea pe sina a vagoanelor, apoi se va interveni pentru reparatii la linie si componentele infrastructurii in vederea redeschiderii traficului in conditii de siguranta.

La Ministerul Transporturilor a fost convocat comitetul ministerial pentru situatii de urgenta, iar o comisie a AGIFER va ancheta evenimentul feroviar pentru stabilirea cauzelor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top