Connect with us
Alexandru Rafila: Mâine, cel mai probabil, ajungem la depășirea cifrei de 2.000 de cazuri

Știri

Alexandru Rafila: Dacă ne spălăm pe mâini nu trebuie să dezinfectăm orice produs

Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie, a declarat că dezinfectarea ambalajelor nu este o soluție, iar dacp ne spălăm pe mâini în mod corespunzător nu trebuie să dezinfectăm orice produs.

Alexandru Rafila: Dacă ne spălăm pe mâini nu trebuie să dezinfectăm orice produs

Rafila a explicat la digi24 că virusul se transmite în special atunci când există un contact direct cu o persoană infectată. În cazul contactului cu anumite obiecte contaminate infectarea se poate produce doar dacă are loc în scurt timp de la atingerea de către o persoană infectată.

„Să ștergem cu spirt pachetele sau obiectele achiziționate este total ineficace, nu s-a demonstrat această cale de transmitere. Nu facem decât să risipim resursele unde nu trebuie. Dar avem des această abordare – decât să avem grijă cum strănutăm, preferăm să ștergem obiectele cu spirt.

Să fim echilibrați, să luăm măsuri pentru igiena strănutului, să încetăm cu exagerările. Dacă ne spălăm pe mâini nu trebuie să dezinfectăm orice produs.”, a declarat Rafila.

Vă reamintim că în acest moment în România au fost confirmate 246 de cazuri de coronavirus. Dintre acestea 19 persoane s-au vindecat. Nelu Tătaru a precizat că majoritatea sunt cazuri din carantină. Până în acest moment sunt 19 personane vindecate, în general cei care se aproapie de a 14 a zi.  Numărul celor vindecați este posibil să crească pe aprcursul zilei de astăzi.

Citește și: LOTO se închide, ultimele rezultate pe 19 martie. Toate jocurile suspendate

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

2 Comments

2 Comments

  1. zarzael

    2020-03-22T12:09:49+02:00 at 12:09

    „goango” bagat-i deshtu-n gura dupa ce-l scoti din anus si apoi stranuta, „deshteptule” !

  2. goanga

    2020-03-18T17:41:00+02:00 at 17:41

    Cred ca e plina tzara de „deshteptzi” ca Rafila si Streinu… da’ daca unu’ baga deshtu’-n gura dupa care numara banii, deschide o punga? Si daca vorbeste sau stranuta pe o suprafatza, produs? Bah, cum v-ati ales…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top