Connect with us
Alexandru Rafila explică de ce numărul persoanelor vindecate de Covid-19 crește rapid în România

Știri

Alexandru Rafila explică de ce numărul persoanelor vindecate de Covid-19 crește rapid în România

În contextul pandemiei de Covid-19, numărul persoanelor vindecate se mărește pe zi ce trece cu o viteză uimitoare. Astăzi persoanele vindecate după infectarea cu coronavirus a ajuns la 5.269. Alexandru Rafila explică de ce înregistrăm tot mai multe persoane vindecate de virus.

Alexandru Rafila explică de ce numărul persoanelor vindecate de Covid-19 crește rapid în România

Președintele Societății de Microbiologie, Alexandru Rafila a declarat pentru Digi24 din țara noastră că oamenii s-au vindecat atât de repede deoarece au avut forme ușoare și medii de infectare.

Acesta a declarat:

„Dacă vă uitați la numărul de pacienți din secțiile de terapie intensivă, cazurile grave, este mereu în jur de 250.

Înseamnă că majoritatea formelor care au apărut în România au fost cazuri ușoare sau medii, iar durata de spitalizare pentru ele este mai scurtă, în general de circa două săptămâni până la negativarea a două teste consecutive la interval de 24 de ore.

De aceea numărul de persoane care se vindecă crește foarte rapid în România.

Dacă acest număr creștea mai lent ar fi însemnat că proporția cazurilor grave era mult mai mare, iar durata de spitalizare pentru un caz grav este de patru – șase săptămâni, nu de două săptămâni cum e pentru cazurile medii și ușoare.”

De asemenea, medicul Alexandru Rafila a susținut acum câteva zile că nu se cunoaște numărul real de cazuri de coronavirus al României. Este posibil ca numărul persoanelor infectate să fie de fapt mai mare de 10 ori. Acesta a explicat faptul că este dificil să se afle numărul real de cazuri deoarece multe persoane sunt asimptomatice.

Acesta a declarat anterior:

„Nici nu avem mult, avem 12.000 de cazuri diagnosticate şi, probabil, că au fost de 10 ori mai multe, dar, raportat la populaţia României, 120.000 o să vedeţi că este un procent extrem de redus. Din cauza asta nu cred că în România am avut o circulaţie extrem de intensă a virusului, am avut în unele locuri ca Suceava.

Nu poţi să compari Suceava nici măcar cu Bucureşti, pentru că am avut la Suceava 3.000 de cazuri, marea majoritate în oraşul Suceava – cel puţn 2.000 de cazuri, un oraş cu 120.000 de locuitori. Am avut la un moment 1.000 în Bucureşti, unde avem 2 milioane de locuitori. Diferenţele sunt foarte, foarte mari. Înseamnă că acolo a circulat foarte mult virusul şi acolo trebuie să iau nişte măsuri.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top