Connect with us
Klaus Iohannis a semnat decretul: Care sunt cele mai recente legi promulgate de președinte

Știri

PSD l-a reclamat pe Klaus Iohannis la CNCD

PSD a depus o plângere la CNCD împotriva lui Klaus Iohannis din cauza declarației acestuia legată de Ținutul Secuiesc. PSD-iștii se consideră ofensați de discursul președintelui în care făcea referire la acțiunile PSD privind autonomia Ținutului Secuiesc.

PSD l-a reclamat pe Klaus Iohannis la CNCD

CNCD este Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și a fost sesizat de către PSD împotriva președintelui. Acesta a făcut afirmații despre implicarea PSD privind autonomia Ținutului Secuiesc.

PSD-iștii consideră că afirmațiile președintelui sunt discriminatorii și nejustificate.

„Concret, în data de 29.04.2020, într-o declaraţie de presă, preşedintele Iohannis a făcut afirmaţii grave, fără a prezenta niciun fel de probă sau document, potrivit cărora PSD, în complicitate cu UDMR şi Guvernul de la Budapesta, ar fi avut o înţelegere pentru a vinde Ardealul: sau . Practic, abuzând de funcţia pe care o deţine de şef al Statului român, preşedintele Iohannis emite, cu bună ştiinţă, acuzaţii şi judecăţi de valoare cu un profund caracter discriminatoriu şi de incitare la ură, fără niciun fel de bază,” conform unui comunicat PSD.

Social-democrații au făcut o comparație între afirmațiile președintelui din 2020 și cele din 2014 legate de tema Ardealului. Atunci Klaus Iohannis a declarat că „astfel de teme sunt total false, din alt secol şi dăunătoare. Aceste teme apar atunci când oameni de tip PRM sunt cooptaţi pentru nişte voturi”.

PSD a mai transmis că Iohannis încearcă „manipularea şi inducerea în rândul cetăţenilor români a ideii că PSD şi membrii săi ar atenta la integritatea statului român, în complicitate cu Guvernul lui Viktor Orban de la Budapesta”. Declarația a supărat și autoritățile de la Budapesta care au reacționat dur la adresa președintelui.

Aceștia susțin că aceste afirmații nu sunt singurele prin care a atacat PSD-ul. Mai mult, menționează că președintele are din ce în ce mai des „accente de intoleranţă, discreditare şi discriminare faţă de membrii PSD, de simpatizanţi şi faţă de electoratul de stânga, în general”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top