Connect with us
Alexandru Rafila oferă primele indicii despre măsurile de relaxare

Știri

Alexandru Rafila oferă primele indicii despre măsurile de relaxare

Măsuri de relaxare. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a menționat faptul că este foarte devreme pentru a relaxa restricțiile anti-Covid-19. Totuși există unele activități care trebuie redeschise. Acestea ar fi: stomatologia, frizeriile, cosmetica. Legat de școală, elevii trebuie să meargă la școală în ture.

Alexandru Rafila oferă primele indicii despre măsurile de relaxare

Alexandru Rafila a susținut că școlile vor fi redeschise prin introducerea de ture.

„Frizeriile, cosmetica, trebuie reluate într-o formă sau alta. Elevii pot fi chemați la ore în schimburi întinse pe toată ziua. Sunt activități, precum stomatologia, care trebuie reluate. Testarea ar trebui să fie eșantionată, nu de masă. Relaxarea va fi făcută în pași, nu va fi făcută deodată.”

Astfel, școlile vor putea fi redeschise, dar vor avea un program în ture.

Alexandru Rafila a mai menționat:

„S-au lansat multe variante. Nu cred că cineva este capabil să spună cu exactitate data când se vor relaxa măsurile. S-a făcut referire la data de 15 mai pentru că atunci se termină prelungirea stării de urgență.

Dacă până atunci, se întâmplă două lucruri importante: pe de o parte, punem la punct o strategie care să fie aplicabilă etapizat și verificată la sfârșitul fiecărei etape, iar pe de altă parte până pe data de 15 mai se înregistrează o scădere constantă a numărului de cazuri și asta depinde de noi toți, atunci sigur ne putem gândi la o relaxare a măsurilor și la o reluare a diferitelor tipuri de activități.”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat deja în cursul zilei de azi că autoritățile se gândesc deja la măsurile de relaxare după data de 15 mai. În funcție de evoluția situației în țară, relaxarea se va face treptat. De aceea, se va continua trăirea cu anumite restricții.

Mai mult, președintele Klaus Iohannis a criticat planul Institutului Matei Balș de a izola persoanele trecute de 65 ani. Acesta le-a mulțumit marți românilor, autorităților, preoților pentru modul în care au respectat recomandările date de stat.

Așadar, Alexandru Rafila și Klaus Iohannis ne dau o rază de speranță că pe 15 mai am putea să ne recăpătăm libertatea de mobilitate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top