Alina Gorghiu: „Data de 12 decembrie ar trebui să fie zi liberă pentru studenți”

04.11.2016
Alina Gorghiu: „Data de 12 decembrie ar trebui să fie zi liberă pentru studenți”

Alina Gorghiu a declarat că ziua de 12 decembrie ar trebui să fie liberă pentru studenți, pentru a putea merge la vot. Ea spune, totodată, că acest lucru nu ar fi o premieră nici pentru România și nici pentru alte state.

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a propus, vineri, la Timişoara, ca Guvernul să acorde o zi liberă studenţilor în 12 decembrie şi gratuitate pe mijloacele de transport pentru ca aceştia să poată merge să voteze în localităţile de domiciliu.

Alina Gorghiu a spus, într-o conferinţă de presă, că în 12 decembrie studenţii ar trebui să fie liberi pentru a putea merge la vot.

”Data de 12 decembrie, este luni, după alegerile parlamentare. Cred că statul român ar trebui să acorde o zi liberă pentru studenţi. Nu ar fi o premieră nici în România, nici în alte state. Nu cred că e o miză foarte importantă. Sper că toţi vom face toate eforturile astfel încât să le garantăm oamenilor dreptul la vot şi cred că studenţii sunt o categorie care să fie capacitată la vot în acest an”, a afirmat Gorghiu.

Preşedintele PNL a mai spus că studenţii ar trebui să aibă şi gratuitate pe mijloacele de transport în acea perioadă.

Citește și: Alina Gorghiu demisionează dacă PNL nu va face majoritatea după alegerile parlamentare

Citește și: Data alegeri parlamentare 2016: 11 decembrie – Iata pe cine votam

”Cred că această propunere, ca studenţii să poată fi prezenţi în localităţile de domiciliu în ziua votului, poate fi dublată de gratuitate la transport în acea perioadă. Nu e o sumă care să încarce bugetul României, e un gest minim pentru a consolida democraţia din România. Nu am discutat acest subiect cu Guvernul, dar am speranţa că voi găsi disponibilitate. În SUA există practica aceea ca unele companii să dea liber angajaţilor pentru ca aceştia să poată vota”, a spus Gorghiu.

Alina Gorghiu este candidatul PNL Timiş, pe prima poziţie pe lista cu candidaţii pentru Senat.