Connect with us
Am ajuns să-mi fac cruce mai des când îmi aud coaliția care mă guvernează, decât când trec pe lângă biserici

Știri

Am ajuns să-mi fac cruce mai des când îmi aud coaliția care mă guvernează, decât când trec pe lângă biserici

Mă tot uit la televizor și încerc de fiecare dată să mă concentrez foarte bine când apare oricare din cei care mă guvernează la televizor. Îmi amintesc că această senzație o mai aveam când intra profa de matematică în clasă și începea să vorbească de ceva ce nu eram capabil să înteleg. Da, sunt prost, nu mi-a plăcut matematica și mereu mi se pare SF când o auzeam pe stimabila profesoară.

Mă trezesc în fiecare zi cu același sentiment și din cauza meseriei trebuie să traduc în din română în română ce ar fi vrut să spună guvernanți. Mai degrabă îl înțeleg pe Bogdan Anicescu, interpretul în limbaj mimico-gestual de la informările Guvernului și ale MAI. Deși chiar nu știu acest limbaj, el pare mai clar în declarații decât cei care mă guvernează.

Acum o vreme s-a dat cu mare tamtam vestea că firmele pot ajuta parinții cu 1500 de lei să ducă copiii la gradiniță. N-aveam norme, că n-au fost niciodată norme, mereu au venit după o vreme. Unii antreprenori s-au apucat să ghicească în Contabilitat cum vor da banii aceia și cum îi vor recupera. Ba chiar și doamna ciufuta de la ANAF era de acord și îi incuraja să acorde acel stimulent.

După ce ne-am dat peste cap, stimabilul meu prim ministru vine la televizor și zice la ceas de seară că se suspendă această facilitate că produce pagube la bugetul de stat.

Ce au de făcut firmele care au dat banii? Simplu să-i ceară înapoi. Mă și vedeam cum mă duc la colegii mei să le zic, vorba unei piese celebre „Scoate tată banii”.

Am o soră de 12 ani, în clasa VI-a, care nu știa dacă începe școala până când n-a început. Nu știa dacă va fi online, offline, „hybrid” și ce alte denumiri a mai gasit doamna Anisie la acea vreme.

A venit Sorin Cîmpeau care măcar vorbește mai clar, se ceartă la televizor cu colegul lui mai … încet stimabilul Voiculescu, pe tema deschiderii, unu zice da, altu zice ba.

Calendarul ieșirii din casă, ia locul calendarului Ortodox lipit tradițional pe perete

Acum doua zile domnul Voiculescu se gândește că ar fi bine să fie mai clar. Și ne trimite doua imagini pe post de calendar, să știm când e voie să iesim din casă, când pot merge la piață să cumpăr cartofi și desigur când trebuie să bag și găinile în casă că e pandemie.

La câte calendare ne-au dat, trebuie să devin și expert să înteleg ce înseamnă peste 4%, peste 7% și eventual să fiu conectat la Grupul de Comunicare Strategică să aflu ce cifră am azi și ce schemă din calendar aplic.

Pe vremuri ne uitam în calendarul ortodox, lipit tradițional pe perete să vedem ce zi e și dacă-i sărbătoare. Acum l-am dat jos și am lipit pe pereți în locul lui calendarul lui Voiculescu.

Traducerea din română în română

Ne anunță pe noi ăștia de la presă care când face declarații. Și vine oricare dintre ei să ne certe în primul rând pentru că suntem rebeli și respectăm regulile, după ce ne țin  o teorie de 30 minute, pleacă.

În plus vorbesc de parcă o altă limbă română, ești mai prost după ce ți-ai ascultat prim ministru care anunță noi măsuri, decât înainte când nu le știai.

Fugi repede la 6 când se deschide brutăria să iei pâinea, faci piața rapid, dai la animalele din ogradă de mâncare și te bagi repede în casă că poate vine vreo regulă nouă și nu mai e ora 18 de închidere, o fi ora X.

Mă întreb din armata de oameni aflată în funcții pe la guvern, e cineva care știe să comunice cu populația? Iohannis îngrijorat în 2021 că se deșertifică în Dolj pământul – se știe de 15 ani asta – s-a gândit după ce ai lui au aruncat noi reguli să dea o tură pe acolo să vadă cum se plantează pomi să salvăm pământurile.

Mă bucur că noi nu prea ne ocupăm de politică și încerc s-o evit editorial pe cât pot, doar că din cauza lu’ virus știrile trebuie să ajungă și la populație. Și ne străduim să înțelegem ce vor, ne facem cruce cu două mâini și ne mirăm în fiecare zi de ce se mai schimba de acum 1 oră când unu a declarat ceva.

Așa că am realizat acum că îmi fac cruce mai des la sfântul televizor, decât la Sfânta Biserică la care oricum nu cred că pot ajunge că apare calendarul lui Voiculescu, care se bate cap în cap cu tradiționalul calendar lipit pe perete.

M-a inspirat, Anamaria Lembrău – 3 parenting tips pentru domnii Iohannis, Cîțu și Voiculescu

Continue Reading
You may also like...

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top