Connect with us
Amânarea ratelor cu până la 9 luni a fost aprobată în ședința de guvern

Știri

Amânarea ratelor cu până la 9 luni a fost aprobată în ședința de guvern

Premierul Ludovic Orban a declarat la începutul ședinței de guvern că în Ordonanța de Urgență privind amânarea ratelor la bănci, vor fi incluse și contractele de leasing.

Amânarea ratelor cu până la 9 luni a fost aprobată în ședința de guvern

Conform unor surse guvernamentale, în ordonanță se specifică faptul că își vor putea amâna ratele la bănci cu până la 9 luni persoanele fizice și juridice afectate direct sau indirect de criza COVID-19. Ordonanța va fi adoptată în ședința de guvern, notează digi24

„Suntem pregătiți cu ordonanța. Vizează persoane fizice, persoane jurdice PFA, intreprinderi individuale. Se suspendă ratele pe o perioada de până la 9 luni”, a declarat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Prim-ministrul Ludovic Orban a solicitat ministrului de Finanțe să cuprindă în ordonanța de urgență și contractele de leasing, pentru a ajuta operatorii de transport. „Insist să fie expres prevăzute contractele de leasing. Pentru că știm că unul dintre sectoarele afectate este sectorul transporturilor”, ia precizat Ludovic Orban în ședința de Guvern.

Orban a menționat că în continuare susținerea economiei este una dintre prioritățile principale ale guvernului, pe lângă stoparea răspândirii coronavirusului. „Pe lângă obiectivul fundamental pe care îl avem pentru a limita la maximum răspândirea virusului, guvernul trebuie să aibă grijă de economie, de cei afectați direct, de cei afectați indirect datorită restrângerilor care au apărut în consumul cetățenilor, dar trebuie să avem grijă să funcționeze toate sistemele economice”, a mai declarat Ludovic Orban.

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a recomandat persoanelor care au credite la bancă să fie cumpătaţi în cazul în care vor solicita amânarea ratelor. Acesta propune cetățenilor să ia în considerare iniţial amânarea pe o lună-două şi apoi să extindă, dacă vor avea nevoie.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top