Connect with us
Ambasadorul rus, Andrey Karlov a fost împușcat, în timp ce era prezent la un vernisaj de pictură. Accidentul s-a petrecut în capitala Ankara.

Știri

UPDATE Ambasador rus împușcat în Turcia, diplomatul a murit

Ambasadorul rus, Andrey Karlov a fost împușcat, în timp ce era prezent la un vernisaj de pictură. Incidentul s-a petrecut în capitala Ankara.

UPDATE, ora 22:12: Poliția din Istanbul va percheziționa casa agresorului, chiar în această seară. Totodată, mama și sora acestuia vor fi interogate de autorități. Poliția turcă speră să afle detalii despre o eventuală premeditare a faptelor. Suspiciunile planează inclusiv asupra posibilității ca acesta să fie parte dintr-o organizație care să-i fi dirijat acțiunile.

UPDATE, ora 21:51: Agresorul, Mevlut Mert Altintas avea 22 de ani și fusese concediat din rândurile poliției turce. El a fost eliminat din sistem după ce a fost suspectat de implicare în tentativa de lovitură de stat din vară.

UPDATE, ora 20:05: Se pare că ambasadorul rus nu beneficia de gardă de corp la evenimentul la care lua parte.

UPDATE, ora 20:02: Moscova caracterizează atacul drept o inițiativă teroristă. Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zakharova a declarat că Rusia privește uciderea lui Andrey Karlov, drept un act terorist regretabil.

VIDEO : Momentul în care ambasadorul rus a fost împușcat

UPDATE, ora 19:59: Atacatorul era polițist turc

UPDATE, ora 19:07: Atacatorul a fost idenfitificat! Bărbatul este de origine turcă. El s-a dat drept un ofițer de ordine pentru a se putea apropia de ambasador.

Ambasador rus împușcat în Turcia

UPDATE, ora 19:05: Informația a fost confirmată de Ambasada Rusiei.

UPDATE, ora 19:02: Andrey Karlov A MURIT!!!

Din informațiile apărute până acum, ambasadorul nu a fost ucis, dar situația sa medicală rămâne încă necunoscută.

Ambasador rus împușcat în Turcia

Cotidianul turc Hurriyet a dat publicității poze cu ambasadorul căzut la pământ în urma împușcăturii.

Evenimentele de astăzi vin la numai o săptămână distanță de momentul în care stadionul lui Beșiktaș a fost ținta unui atac cu bombă. Până la această oră, atentatul nu a fost revendicat de vreo grupare. Prima bănuială vizează PKK (Partidul Muncitoresc Kurd), care a fost la originea atentatului de la stadion. În același timp, ISIS este o posibilă vinovată pentru cele întâmplate la Ankara.

Știri asemănătoare

Cristian Diaconescu este de părere că asasinarea unui ambasador este o agresiune la adresa unui stat

Ambasador rus împușcat în Turcia

Explozie centru universitar Turcia . Cel puțin 13 morți și zeci de răniți

Turcia: Avion de vânătoare prăbușit în apropiere de Diyarbakir. Pilotul s-a catapultat

Andrey Karlov, în vârstă de 62 de ani, a fost împușcat în timp ce susținea un discurs. El ocupa postul de ambasador al Rusiei în Turcia din 2013. Conform informațiilor emise de Al Jazeera, diplomatul a fost lovit în zona spatelui. Se pare că în momentul împușcăturii, atacatorul ar fi strigat „pentru Aleppo”. Acest ultim indiciu ar conduce către concluzia că criminalul provine din Siria.

Incidentele continuă în capitala Turciei. La puțin timp după atac, a început un schimb de focuri între autorități și atacatori. Alte trei persoane au fost rănite. Situația lor este încă necunoscută.

Continue Reading
You may also like...

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top