Connect with us
Ambasadorul Frantei in Romania, de Ziua Frantei: "Francezii au multe defecte"

Știri

Ambasadorul Hexagonului la Bucuresti, de Ziua Frantei: „Francezii au multe defecte”

Ambasadorul Frantei la Bucuresti, François Saint-Paul, a vorbit de Ziua Frantei despre relatiile dintre Romania si Hexagon, Brexit si terorismul care a lovit in ultima vreme in toata Europa.

„Ziua de 14 iulie este mereu un moment pe care il asteptam, fara niciun cliseu. Noi, francezii, alaturi de toti cei pe care vrem sa ii onoram. 2015-2016 a fost o perioada intensa. Franta a cunoscut terorismul. A fost atinsa din cauza valorilor pe care le sustinem si la care nu vom renunta niciodata.

Dati-mi voie va rog sa multumesc autoritatilor romane, dar si tuturor cetatenilor romani, care in aceasta incercare si-au manifestat solidaritatea si sprijinul. Trebuie sa refuzam sa lasam garda jos. Trebuie sa avem incredere in noi si in convingerile noastre. Raspunsul nu poate fi decat unul hotarat. As dori sa abordez subiectul central, care trebuie sa fie mobilizator pentru lunile urmatoare, si anume Europa.

LIVE TEXT Atentat terorist intr-un club gay din Orlando: 50 DE MORTI; ISIS a revendicat atacul

Atentat terorist langa aeroport, cu doua masini-capcana

Despre ce proiect european vorbim? Franta? Romania? O anumita forma de populism a cuprins Europa si multi dintre noi regretam acest lucru. (…) Nu aparam un proiect strivit, Europa se apara oferind. Sa nu aveti vreun dubiu in privinta conducatorilor care vin cu propuneri de a construi. Francezii, iar eu sunt francez, au multe defecte. Dar cine le are? Istoria ne-a invatat ca angajamentul te intaraste. (…)

Ca ambasador al Frantei, impartasesc pe deplin ideea ca a venit timpul de a defini un nou proiect european pentru Romania”, a declarat ambasadorul Frantei la Bucuresti intr-o declaratie de presa comuna cu presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top