Connect with us
Atentat terorist langa aeroport, cu doua masini-capcana

Știri

Atentat terorist langa aeroport, cu doua masini-capcana

Fanaticii jihadisti au lovit din nou. De data aceasta, tinta lor a fost o baza militara din Yemen, unde s-a comis un dublu atentat cu masina-capcana in apropiere de aeroportul din Aden. Din cauza celor doua deflagratii au murit cel putin sase militari. Baza militara de langa aeroportul international din Aden a fost lovita miercuri si din primele informatii reiese ca vinovatii sunt rebelii siiti houthis.

Astfel, conform fortelor militare speciale, atacatorii au detonat o masina-capcana la intrarea in baza, iar la putine momente a aparut si al doilea vehicul care a explodat in interiorul acesteia. Jihadistii nu s-au oprit aici si au deschis focul impotriva celorlalti militari din baza. Au urmat mai multe schimburi de focuri intre armata si atacatori in interiorul bazei. In cele din urma, fortele guvernamentale au adus intariri si au inchis rapid confictul.

Atacul impotriva bazei situate in cartierul Khor Maksar, a fost organizat chiar in ziua de Eid al-Fitr, o sarbatoare care marcheaza sfarsitul Ramadanului, luna de post in lumea musulmana. Aden este controlata de fortele guvernamentale, care reusesc cu greu sa-l apere dupa recucerirea lui din mainile rebelilor siiti houthis, in urma cu mai bine de un an.

Citeste si: Atentat terorist in Arabia Saudita, la Medina VIDEO

Atentat terorist in Bagdad. Bilant groaznic: cel putin 83 de morti

In 2016 se pare ca jihadistii si-au schimbat obiectivele pe care le ataca peste tot in lune. Aeroporturile sau zonele din jur au devenit unele dintre cele mai cautate tinte. In acest an, numai in Europa au fost atacate aeroporturile din Bruxelles si Istanbul.

In cel din urma caz, petrecut recent, la 28 iunie, au fost inregistrati 41 de morti si 239 de raniti. Atentatul terorist de pe aerportul Ataturk a socat Europa, din cauza ca acesta era consierat cel mai sigur aeroport din Europa. In legatura cu evenimentul sangeros, presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a reactionat: „Sper cu tarie ca atacul asupra aeroportului Ataturk va reprezenta un punct de cotitura in lupta pe care o avem de dus in comun, in frunte cu tarile occidentale, in intreaga lume impotriva organizatiilor teroriste.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top