Connect with us
Antena 3 și Antena 1, mutare fără precedent. Ce decizie ar fi luat trustul Intact

Știri

Antena 3 și Antena 1, mutare fără precedent. Ce decizie ar fi luat trustul Intact

Decizie fără precedent a televiziunilor din trustul Intact! Potrivit unor surse, Antena 3 și Antena 1 urmează să facă o mutare de proporții.

Potrivit informaților venite pe surse, posturile grupului Antena intenționează să iasă din grila must carry. În această grilă sunt incluse a televiziunilor pe care cabliștii sunt obligați să le aibă în grilă.

O decizie similară a fost luată și de PRO TV, în 2013. Contactați de Capital, reprezentanții Antena 1 nu au comentat informația până la publicarea acestui material, potrivit bugetul.ro

Potrivit surselor Capitale, decizia ar veni ca urmare a scăderii încasărilor din publicitate. Televiziunile familiei Voiculescu ar urma să anunţe măsura în jurul datei de 1 iunie. Însă data ar putea fi schimbată, dacă negocierile cu operatorii de cablu nu se finalizează.

În 2013, când a decis să se retragă din grilă, PRO TV, principalul concurent al Antena, a intenţionat să obţină venituri suplimentare de la operatorii de cablu și a reușit.

Antena 3 și Antena 1 vor să-și mărească veniturile

Cât timp se află în grila must carry, televiziunile nu primesc bani de la companiile de cablu. Televiziunile mai mici îşi doresc să fie în această listă, pentru a îşi creşte audienţa.

Însă cele mari, căutate de mare parte din publicul din România. Acestea îşi pot permite să ceară cabliştilor bani pentru prezenţa în grilele lor.

Pro TV a înștiințat CNA că iese din grila must-carry, începând cu data de 23 iulie 2013. Începând de la acea dată, societățile de cablu trebuie să ceară acordul Pro TV pentru a retransmite postul și să plătească pentru a-l putea retransmite către abonați.

„Vă rugăm să dispuneți comunicarea publică a renunțării la regimul must carry pentru serviciul de programe”, spunea Pro TV în adresa către CNA.

Cum a justificat Pro TV mutarea?

„Decizia noastră este motivată de faptul că Pro TV se află într-un proces de modificare a strategiei de distribuție în vederea trecerii la transmisia digital terestră. Dorim implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel național după un concept care ne va ajuta să minimalizăm impactul digitalizării asupra business-ului.

Schimbările de distribuție nu vor afecta în niciun fel conținut”, se arata în justificarea postului de televiziune din anul 2013.

Rămâne de văzut ce decizie vor lua cei din trustul Intact.

Citește și Gabriela Cristea anunță când începe noua ei emisiune de la Antena Stars și iese la atac: “Eu vin în spate cu un…

Citește și Dan Voiculescu, internat în spital! Ce a pățit patronul de la Antena 3

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top